Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo si konečně koupil simulátor

Ricciardo si konečně koupil simulátor

Nechce v něm jezdit, ale bude muset.

Daniel Ricciardo se zařadil mezi závodníky F1, kteří mají doma drahou e-sportovní sestavu pro simulování závodění. Zdaleka se nejedná o nic podobného, ​​jako mají týmy ve svých továrnách, ale jezdci může v kombinaci s vhodným softwarem pomoci.

Australan není fanouškem e-sportu a jak sám říká, dovede si představit i mnohem lepší zábavu než během volného víkendu sedět simulátoru svého skutečného vozu. Avšak už se pomalu blíží polovina sezony a on si stále nezvykl na vůz McLaren MCL35M. Stačí se podívat na tři pódiová umístění týmového kolegy, mladého Landa Norrise, a porovnat je s třemi šestými místy, jako nejlepším Ricciardovým výsledkem.

"Musel jsem se nad tím zamyslet. Vždy jsem říkal, že takovou věc doma nechci, že si volný víkend představuji jinak," řekl Ricciardo v rozhovoru pro Auto Motor und Sport. "Ale nechci být úzkoprsý. Možná to opravdu pomůže, možná to člověku pouze pomůže vypěstovat si zlozvyky. Ale Max (Verstappen), Lando (Norris) a Charles (Leclerc) jsou v této oblasti hodně aktivní, tak to asi přece jen nějak pomáhá. Nemůžu říct, že je ze mě nadšenec, ale nemohu to už ignorovat."

Tým někdy vyjde jezdci vstříc a pokusí se vůz během vývojového cyklu přizpůsobit jeho potřebám, jenže to se tento rok nestane.

"My už prostě všechny naše zdroje potřebujeme investovat do nového vozu pro příští sezonu," řekl šéf týmu McLaren, Andreas Seidl.

Ricciardo se inspiruje Norrisem. Mladší kolega evidentně něco dělá lépe. Foto: McLaren

Zdroj: Auto Motor und Sport, RTL, úvodní foto: McLaren