Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo je uprostřed nejtěžší sezony

Ricciardo je uprostřed nejtěžší sezony

Závodí proti nejlepším, takže to ani nemá být snadné.

Daniel Ricciardo přiznává, co je zcela očividné. Právě se nachází uprostřed své dosud nejtěžší sezony ve F1. O schopnost přivést týmu body nejde, zatím jich nasbíral rovných padesát. Nepříjemné je až srovnání s týmovým kolegou, který má na kontě více než dvojnásobek bodů, ale hlavně je konstantně rychlejší a nejednou o celé desetiny sekundy na kolo.

"To rozhodně. Rozhodně nejtěžší sezona dosud," odpověděl Ricciardo na otázku Speedcafe. "Poprvé je to pro mě konzistentně těžké. Jsem ve F1 roky a zvykl jsem si, že samozřejmě přijdou i špatné víkendy a mohou se přitrafit i dva v řadě, ale pak se opět začne dařit a člověku se vrátí sebedůvěra. Právě teď si mohu pouze připomínat, že soutěžím mezi světovou elitou, takže by to ani nemělo být snadné. Takže ano, na jedné straně nemohu popřít frustraci, ale na druhé straně vím, že na této úrovni musí být vidět, když nepodávám stoprocentní výkony.

Australana může těšit alespoň fakt, že před letní přestávkou naposledy dojel do cíle na pátém místě. Bylo to sice ve Velké Británii, ale v Maďarsku dojet nemohl, jelikož byl jednou z obětí dvou velkých havárií po startu.

Ricciardo by si nejspíš přál mít za týmového kolegu někoho pomalejšího. Foto: McLaren

Zdroj: Speedcafe, úvodní foto: McLaren