Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Velká cena Japonska zrušena

Velká cena Japonska zrušena

Honda se už na domácí půdě nepředvede.

Velká cena Japonska 2021 byla zrušena a jistě nikoho nepřekvapí, že důvodem je pandemie onemocnění Covid-19. Závod se měl jet 10. října jako součást tripleheaderu s Ruskem a Tureckem, které již v kalendáři nahradilo Singapur. Krajinu vycházejícího slunce však zasáhla další vlna pandemie, což je sportovním fanouškům již známé skrz přísná omezení, která provázela Olympijské hry v Tokiu.

Zpráva ze Suzuky jistě zarmoutila japonského nováčka, Júkiho Cunodu, ale možná ještě více lidi z projektu Hondy ve F1. Japonská automobilka letos ve F1 končí a zároveň je to první rok od jejího návratu v roce 2015, kdy jezdec s jejím motorem bojuje o mistrovský titul.

"Je velmi nešťastné, že se již druhý rok v řadě nepojede Velká cena Japonska na okruhu Suzuka, hlavně pro nás v Hondě, protože tohle je náš poslední rok a víme, že by nás přišla podpořit spousta nadšených fanoušků," píše se v tiskové zprávě Hondy.

Formule 1 ještě dosud neoznámila náhradu za zrušenou VC Austrálie, která se po odložení ze začátku roku měla jet 21. listopadu. Nyní jsou tedy v kalendáři dvě prázdná místa. Nejhlasitěji se mluví o druhém závodě na Okruhu Amerik, tedy VC Austinu a druhém závodu v Bahrajnu, tedy VC Sachíru. Zájem prý ale pořád má i okruh Losail v Kataru, který je známý hlavně fanouškům MotoGP.

Japonští fanoušci se ani tento rok na tribuny nedostanou. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull