Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Velká cena Japonska zrušena

Velká cena Japonska zrušena

Honda se už na domácí půdě nepředvede.

Velká cena Japonska 2021 byla zrušena a jistě nikoho nepřekvapí, že důvodem je pandemie onemocnění Covid-19. Závod se měl jet 10. října jako součást tripleheaderu s Ruskem a Tureckem, které již v kalendáři nahradilo Singapur. Krajinu vycházejícího slunce však zasáhla další vlna pandemie, což je sportovním fanouškům již známé skrz přísná omezení, která provázela Olympijské hry v Tokiu.

Zpráva ze Suzuky jistě zarmoutila japonského nováčka, Júkiho Cunodu, ale možná ještě více lidi z projektu Hondy ve F1. Japonská automobilka letos ve F1 končí a zároveň je to první rok od jejího návratu v roce 2015, kdy jezdec s jejím motorem bojuje o mistrovský titul.

"Je velmi nešťastné, že se již druhý rok v řadě nepojede Velká cena Japonska na okruhu Suzuka, hlavně pro nás v Hondě, protože tohle je náš poslední rok a víme, že by nás přišla podpořit spousta nadšených fanoušků," píše se v tiskové zprávě Hondy.

Formule 1 ještě dosud neoznámila náhradu za zrušenou VC Austrálie, která se po odložení ze začátku roku měla jet 21. listopadu. Nyní jsou tedy v kalendáři dvě prázdná místa. Nejhlasitěji se mluví o druhém závodě na Okruhu Amerik, tedy VC Austinu a druhém závodu v Bahrajnu, tedy VC Sachíru. Zájem prý ale pořád má i okruh Losail v Kataru, který je známý hlavně fanouškům MotoGP.

Japonští fanoušci se ani tento rok na tribuny nedostanou. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull