Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen byl pouze pokárán

Verstappen byl pouze pokárán

Pole position mu zůstala.

Max Verstappen dostal za incident v dnešní kvalifikaci pouze pokárání. Před vjezdem do prvního měřeného pokusu Q3 jel hodně pomalu a Landu Norrisovi za ním došla trpělivost, tak se ho pokusil předjet. Jet v klikaté Suzuce za mclarenem by Verstappenovi vůbec nevyhovovalo a Norrise neomaleně vystrčil mimo trať. Nizozemec se hájil i tím, že Norris porušil gentlemanskou dohodu.

Už bylo načase akcelerovat, ale měl jsem studené pneumatiky, udělal malou chybku. Ale měli bychom k sobě mít více respektu, všichni už byli seřazeni a nikdo jiný se nepokoušel předjíždět před poslední šikanou. Když se někdo pokouší v poslední chvíli si vylepšit pozici, tak vytvoří problém.

Vždy se předjíždí i před poslední zatáčkou,“ bránil se Norris. „Všichni sice řeknou jedno, ale děje se druhé. On by nejspíš v mé situaci udělal totéž, ale já bych do něj nezatočil.

Komisaři závodu v písemném vysvětlení svého rozhodnutí argumentují, že v minulosti se za podobné incidenty v podobných situacích vždy udělilo pokárání. Jelikož je to Verstappenovo první pokárání v této sezoně, nebude pro něj mít žádné následky.

Je skvělé vrátit se sem, okruh byl úžasný hlavně teď, v kvalifikaci, když jsme měli v nádržích málo paliva,“ řekl Verstappen po kvalifikaci. „V prvních sektorech vozy krásně ožijí. Jsem šťastný, že mám pole position a že jsem opět v Japonsku. V průběhu kvalifikace došlo k malému poškození mého vozu, proto jsem v posledním kole už neměl šanci na velké zlepšení. Ani teď nehodlám myslet na titul, budu se pouze těšit na závod.

Verstappen má nejlepší možnou pozici pro zisk letošního titulu. Foto: Red Bull

Sergio Pérez dnes obsadil čtvrté místo.

"Pro mě to nebyla skvělá kvalifikace, ale zítra do toho dáme všechno," řekl Mexičan standardně. „Třetí nebo čtvrté místo v kvalifikaci, to můj život nezmění. Důležité je, že máme vůz s výborným závodním tempem a budeme schopni se prodrat před soupeře.

Zdroj: Red Bull, RaceFans, úvodní foto: Red Bull