Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren na vítězství nepomýšlí

McLaren na vítězství nepomýšlí

Dnes byl nejlepším ze zbytku světa.

Oscar Piastri a Lando Norris v Suzuce vybojovali druhé a třetí místo na startu. Normálně by to znamenalo, že jejich tým patří mezi špičku, jenže masivní ztráta na prvního Maxe Verstappena nenechává nikoho na pochybách, že v současnosti je v první lize F1 jediný tým, a tím je Red Bull. Takhle to vidí i šéf McLarenu.

Očekávali jsme, že budeme konkurenceschopnější než v Singapuru. Nebyli jsme si jisti, zda budeme druhým nejrychlejším týmem, nebo jím bude Mercedes nebo Ferrari,“ řekl Andrea Stella. „Verstappen byl v podstatě nejrychlejší v každém místě okruhu. Je to ohromující, a hlavně nám to naznačuje, jak mnoho práce ještě máme před sebou. Ve skutečnosti, když budu velmi upřímný, očekávali jsme menší ztrátu. Máme druhé a třetí místo, to je dobrý výsledek, jenže ztráta šesti desetin sekundy na kolo je opravdu velká a vrací nás nohama na zemi.

Co se naděje na vítězství McLarenu týče, Norrise napadla jediná cesta.

Pokusíme se, ale pokud bude po druhé zatáčce na prvním místě, tak nevidím velkou naději. Pokud by Oscar chtěl v první zatáčce napodobit Sennu (jeho manévr na Alaina Prosta), tak to by se mi moc líbilo,“ pousmál se Norris. „Ale máme dobrou rychlost. Určitě ne tak dobrou jako Red Bull, ale uděláme vše, co bude v našich silách.

Piastri by mohl druhé místo konečně proměnit ve stupně vítězů. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren