Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton chce v týmu Bottase

Hamilton chce v týmu Bottase

Finovi to asi moc nepomůže.

Lewis Hamilton otevřeně řekl Valtterimu Bottasovi, že podporuje jeho setrvání v týmu Mercedes, tvrdí finský závodník. Letní přestávka pomalu končí a navzdory očekáváním stále není rozhodnuto, zda po Hamiltonově boku bude i příští rok závodit osvědčený wingman, nebo jej nahradí mladý George Russell. Bottas prý ale neočekává, že Hamiltonův hlas bude jazýčkem na vahách.

"Uvidíme, jak se to skončí," řekl Bottas pro finskou MTV. "Nečekám, že se v nejbližších dnech oznámí rozhodnutí. Na druhé straně, už to nemůže trvat dlouho. Lewis mi řekl, že by byl rád, kdybych zůstal. Jsme dobrý tým. Ale pravdou je, že jezdci o tomto nerozhodují. V pozadí je větší mašinérie, ze které vzejde konečné rozhodnutí."

O Bottasovi se delší dobu šeptá, že má dveře otevřené do Williamsu, kde by byl přímou náhradou za Russella, i do týmu Alfa Romeo, kde by nahradil staršího krajana Kimiho Räikkönena.

"Nemohu prozradit, s kým jsme v kontaktu, ale je pravdou, že jsme připraveni hledat nejlepší možné řešení."

Šéf Mercedesu se veřejně zavázal oznámit rozhodnutí do konce příštího měsíce.

"Musíme si vybrat mezi stabilitou s Valtterim a Georgeovým talentem," řekl Toto Wolff pro Bild. "Chci to mít rozseknuto v září, aby nakonec všichni našli dobré místo pro příští sezonu."

Hamilton a Bottas jsou spolu od roku 2017 a zvykli si na sebe. Foto: Mercedes

Zdroj: Bild, MTV, úvodní foto: Mercedes