Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kalendář byl zkrácen na 22 závodů

Kalendář byl zkrácen na 22 závodů

Prázdné zůstává pouze jedno místo.

Formule 1 dnes oficiálně oznámila, že je nucena zkrátit letošní kalendář velkých cen z 23 na 22 závodů. V rychlém sledu byly pořadateli zrušeny závody v Japonsku a v Austrálii a šéfové série nevidí naději, že by se mohlo podařit za oba najít dostatečně dobrou náhradu. Velká cena Japonska tedy nahrazena nebude. To také znamená, že plány na druhý závod na Okruhu Amerik nevyšly.

VC Turecka využije uvolněné časové okno a pojede se o týden později, než bylo původně plánováno. Mezi závody v Rusku a v Turecku tedy budou mít týmy jeden volný víkend. VC USA by se měla jet v souladu s původním plánem o dva víkendy později. Potom bude následovat další volný víkend, neboť Mexiko a Brazílie mají být prvními dvěma částmi zamýšleného náročného tripleheaderu, přičemž místo konání třetího závodu, náhrady za VC Austrálie, ještě není známo. Mluví se o závodu na vnější trati Mezinárodního okruhu v Bahrajnu, ale také o okruhu Losail v Kataru. Pak už pouze jeden prázdný víkend a bude následovat zakončení sezony doubleheaderem v Saúdské Arábii a v Abú Zabí.

Jelikož se na začátku roku neuskutečnila VC Číny a v předstihu byla zrušena i VC Singapuru, Formule 1 se letos vůbec nedostane na Dálný východ. I kalendář zkrácený na 22 závodů však bude nejdelším v historii F1.

Velkou cenu Japonska se nepodaří nahradit. Do konce sezony zbývá 11 závodů. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes