Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tréninkové tabulky neodrážejí realitu

Tréninkové tabulky neodrážejí realitu

Verstappen mohl být lehce nejrychlejší.

Lewis Hamilton sice nemohl být po pátečních trénincích spokojený, ale ani Max Verstappen se nijak zvlášť nepředvedl. V krátkém prvním tréninku byl pomalejší, než jeho soupeř v boji o titul a ve druhém navzdory Hamiltonově rychlému vypadnutí obsadil až páté místo. Můžeme ale tušit, že ani jedna z tréninkových tabulek neodráží skutečnou konkurenceschopnost týmů a jejich jezdců. Verstappen kupříkladu přišel o dobře rozjeté kolo kvůli červeným praporkům.

"Myslím, že naše časy v krátkých stintech nebudou zrovna reprezentativní, protože pneumatiky hned po prvním kole ztratí něco ze svých dobrých vlastností," vysvětloval večer v Zandvoortu domácí závodník. "Moje (nejlepší) kolo jsem zajel na již použité sadě. Kolo, které jsem musel přerušit, by podle mě stačilo na první příčku. Když to vezmeme v úvahu, už to nevypadá vůbec špatně. V pátek nikdy není všechno perfektní, budeme ladit detaily."

V posledním tréninku může dostat prioritu nácvik kvalifikace.

"Každý má co zlepšovat. My nemůžeme být zcela spokojeni s krátkými výjezdy, dlouhé vypadají dobře. Dlouhé stinty jsou vždy důležité, ale víme, že tady bude velmi důležitá dobrá startovací pozice. Takže musíme zkusit zlepšit rychlost na jedno kolo."

Šéf týmu Red Bull Racing v rozhovoru pro Sky potvrdil, že oba jezdci jsou více spokojeni se závodní rychlostí a tým si nemůže být jistý rychlostí na jedno kolo, jelikož ani Pérez neměl čisté kolo na nových pneumatikách.

Verstappena méně zdařilý pátek vůbec nerozhodil. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull