Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

"Chtěli jsme závodit bez bodů a dát je všechny Ferari."

"Chtěli jsme závodit bez bodů a dát je všechny Ferari."

"Ferrari je v tom nevinně, neměli nejmenší důvod nezávodit."

Frank Williams se nechal slyšet, že touha týmů byla natolik silná, že by byly ochotny obětovat své body z Grand Prix USA. Podle něj na FIA leží část viny za včerejší téměř neuvěřitelné fiasko.

"Chtěli jsme alespoň pobavit fanoušky, chtěli jsme závodit bez bodů a dát je všechny Ferrari. Nelze dostatečně vyjádřit, jak moc jsme chtěli závodit," řekl Williams.

Podle něj byl přístup sponzorů týmů chápavý a sympatizující. Připomněl, že IRL nebo ChampCars běžně odvolávají závody kvůli dešti.

Majitel okruhu Tony George a Bernie Ecclestone souhlasili se šikanou před poslední zatáčkou, tento návrh šéf FIA Max Mosley vetoval.

Williams, který nic podobného nezažil, odmítá aby z fiaska byly obviňovány týmy s tím, že ony pneumatiky nedělají. Skandál označil za "výjimečný průšvih." Jakékoli kompromisy na úkor bezpečnostni ale podle něj nepřicházely v úvahu.

"Konkrétně ve voze tohoto týmu se v roce 1970 zabil Piers Courage během Grand Prix Holandska, Ayrton Senna zemřel v roce 1994 a Ralf Schumacher o vlas unikl zmrzačení po havárii na Indianapolis v loňském roce.

Bereme to smrtelně vážně," dodal Williams, který nezapomněl upozornit, že "Ferrari je v celé kauze naprosto nevinně.

Neměli nejmenší důvod nezávodit."