Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz mohl být i rychlejší

Sainz mohl být i rychlejší

Norrise porazí, bude-li mít dobrý start.

Do první řady startovního roštu Velké ceny Ruska 2021 se za pár hodin postaví mclaren Landa Norrise a na druhé místo ferrari Carlose Sainze. Španěl za svým bývalým týmovým kolegou zaostal o více než polovinu sekundy, ale na druhé straně je i druhé místo skvělým výsledkem, když se přihlédne k tomu, že závěr kvalifikace v jeho podání ani nebyl celkem ideální.

"Měli jsme dobrou strategii, dvě kola před koncem jsme nazuli slicky, dostali do nich teplotu a zajeli rychlé kolo. Naneštěstí, vyšlo to tak, že jsem byl jedním z prvních v cíli. Nevyužil jsem všechny možnosti, které usychající trať na konci nabízela, ale i přesto to bylo dobré kolo a myslím, že jsem zajel na hraně možného," řekl jezdec Ferrari.

Vyhlídky na závod nejsou vůbec špatné, ačkoli Španěl se obává startu.

"Bude to zajímavé. Nejlepší by bylo, kdybych se hned po startu mohl zaháknut za Landa. Potřebuji aerodynamický vak, protože pozice pro druhého na startu je na velmi špinavém místě trati, takže budu v nevýhodě."

Charles Leclerc měnil pohonnou jednotku a bude startovat až z 19. místa. Za ním bude Max Verstappen a před ním Nicholas Latifi a sedmnáctý Valtteri Bottas, kterým jejich týmy také vyměnily pohonné jednotky za nové.

Oba vědí, že za zády budou mít rychlejší vozy, ale oba se pokusí vyhrát. Foto: Ferrari

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Ferrari