Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso smolně přišel o místo na bedně

Alonso smolně přišel o místo na bedně

Chtělo to jen trochu štěstí.

Fernando Alonso cítí, že si v neděli on i jeho tým zasloužili stát na stupních vítězů. Potřebovali jen trošku štěstí. Po vytrvalých bojích a hodně pozdní zastávce v boxech se Alonso vrátil na trať za Red Bull Maxe Verstappena, avšak dokázal ho předjet. Nic nenasvědčovalo tomu, že by mu to Nizozemec oplatil. Přesto nakonec Verstappen stál na druhém místě stupňů vítězů, zatímco jezdec týmu Alpine na pódiu nebyl vůbec, jelikož v cíli byl až šestý. Rozdíl způsobil déšť a promptní reakce týmu Red Bull.

"Myslím, že stupně vítězů by byly zasloužené," nechal se slyšet Alonso. "Byli jsme před Verstappenem, dokonce jsem se mu vzdaloval. Když během závodu začne pršet, vždy je to částečně o štěstí. Musím říct, že máme smolné období. Ještě se nestalo, že bychom byli na jedenáctém, dvanáctém místě a pak by nás déšť a šťastná náhoda dostali mnohem výše. Dnes bylo třetí místo blízko, jenže jsme neměli štěstí."

Je třeba dodat, že Alonso se na třetím místě na chvíli ocitl až po tom, co Daniel Ricciardo, Carlos Sainz a Sergio Pérez zajeli pro přechodné pneumatiky.

Alonso se chtěl přezutí na pneumatiky do přechodných podmínek vyhnout podobně jako Lando Norris. Foto: Alpine

Zaujal i jeho start do závodu, když se na pneumatikách z tvrdé směsi neobtěžoval dobrzdit do druhé zatáčky a pomalou pasáž projel křížem. Alonso si nedávno stěžoval, že se "cítí jako idiot", když se snaží po startu za každou cenu zůstat na trati, zatímco mnozí mladší soupeři počítají s tím, že po přehnaně odvážném manévru využijí vyasfaltované bezpečnostní zóny. Zahraničním médiím neuniklo, že v Rusku si Alonso jízdu mimo trať v tom místě nacvičil krátce před startem, na cestě z boxů na startovní rošt. Evidentně se smířil s tím, že ředitel závodů F1 pravidla nezpřísní.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Alpine