Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams získal pouze Albona, ne Red Bull

Williams získal pouze Albona, ne Red Bull

Tak jak to tedy vlastně je?

Hned po oznámení, že za Williams bude příští rok závodit Alexander Albon, se začalo spekulovat, že je to začátek větší spolupráce, která britskému týmu v budoucnu přinese nejen peníze, ale například i motory zdarma. Šéf Williamsu při té příležitosti nevyloučil možnost budoucí spolupráce, ale už je načase dát věci na pravou míru.

Albon musel, i kvůli spokojenosti Mercedesu jako dodavatele motorů, přerušit kontakty na oba týmy Red Bullu. Přesto měl na fotografiích přiložených k oznámení získání místa ve Williamsu oblečené tričko módní značky AlphaTauri spadající do impéria Red Bullu.

"Bude na sto procent jezdcem Williamsu, bez kontraktu s Red Bullem," řekl Jost Capito. "Jediné, co má, je společnost Red Bull Thailand jako svého osobního sponzora. Má právo mít osobní sponzory, tak jako všichni ostatní. Takže Red Bull zůstává jeho osobním sponzorem, ale to neznamená propojení Williamsu s Red Bullem."

Připomeňme, že ačkoli Albon vyrostl v Británii, má thajské kořeny a také závodí pod thajskou licencí. V Thajsku i vznikl nápoj Red Bull a polovinu korporace dosud vlastní nejstarší syn thajského spoluzakladatele, Chalerm Yoovidhya. Budoucí finanční podpora thajského závodníka tak může jít úplně mimo hlavního projektu Red Bullu ve F1.

Albon nemá týmové oblečení AlphaTauri, má prostě tričko od tohoto výrobce oblečení. Samozřejmě, ne náhodou. Foto: Williams

Zdroj: essentiallysports, úvodní foto: Red Bull