Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Po Americe je na řadě Afrika

Po Americe je na řadě Afrika

F1 dobývá další kontinenty.

Lewis Hamilton je ve F1 od roku 2007 a je velmi rád, že jeho sport je čím dál populárnější i v USA, kde rád tráví svůj volný čas.

"Velká cena USA je fantastická, ale tohle je obrovská země a jeden závod samozřejmě nemůže stačit. Takto bychom nikdy nezapustili kořeny do sportovní kultury a nezískali věrné fanoušky," řekl britský jezdec odkazujíc na druhou velkou cenu na území Spojených Států Amerických, která se poprvé pojede na jaře příštího roku.

"Dva závody jsou absolutní minimum, ale je tady tolik úžasných měst, kde by byla skvělá velká cena... Miami bude fantastické, jako je fantastický Austin. Vždycky jsme věděli, že tu máme ohromný potenciál. Mým prvním závodem zde byla VC USA 2007, ale viděl jsem už závod NASCAR, zápas NFL nebo NBA, to jsou skvělé podniky. Sport má tay fantastické podmínky, fanoušci nikdy nemají dost a chtějí vidět další sporty, více akce. F1 se za poslední roky podařil velký progres. Nejstrmější růst popularity byl určitě v posledních letech, už jsme vidět i slyšet."

Dalším kontinentem, který je třeba dobýt, je Afrika.

"Velmi rád bych viděl F1 zpět na místě, které je mému srdci velmi blízké, v Jižní Africe. Jsou tam fanoušci a byl by to skvělý podnik."

F1 je už v Severní Americe doma, na řadě je jiný kontinent. Foto: Renault

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes