Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardovi nevadí image tvrdého závodníka

Ricciardovi nevadí image tvrdého závodníka

Norris se lekl a přišel o body.

Poté, co Daniela Ricciarda omylem pustil před sebe, se Carlos Sainz snažil vrátit zpět před jezdce McLarenu. V jednu chvíli to už vypadalo nadějně, ale po slabším kontaktu se Španěl stáhl a do vysílačky si postěžoval, že si Australan v souboji počíná “špinavě“. Ricciardo, který McLarenu přivezl body za páté místo, nevidí na svém počínání nic extra nesportovního.

V prvním kole byla velká zábava. Carlose jsem dostal hned na startu, pak mě předjel zpět dobrým manévrem mezi šestkou a sedmičkou. A pak jsem ho já zase dostal v sedmnáctce,“ řekl Ricciardo nevěda, že Sainz ho omylem pustil místo Landa Norrise. „Opravdu velká legrace, ale i velmi důležité momenty, protože díky tomu jsem mohl vybojovat páté místo. Charles ukázal, že Ferrari bylo rychlejší, ale jsem rád, že jsem porazil alespoň jeden z jeho vozů.

Sainz se později ještě pokusil o útok, byli jsme vedle sebe a postrkovali se koly, ale to patří k té zábavě a samozřejmě jsem nechtěl pustit pozici jen tak. Nikdy nenabouráš do jiného vozu úmyslně, ale při tvrdém závodění se to stává. A když ti zbude místo na vnějšku, tak víš, že jedeš do nevýhodnější pozice. Nevadí mi, co řekl. Rád budu špinavec. Jinak jsem milý chlapík, ale nevadí mi občas se ušpinit,“ řekl závodník znám mimo jiné svým širokým úsměvem.

Ricciardo si víkend v Texasu dobře užil. Foto: McLaren

Jeho týmový kolega se po závodě myšlenkami vrátil na start, kde prohrál souboj s Ricciardem a Sainzem a kvůli tomu mu v cíli nakonec patřila až osmá příčka.

Až mě to vystrašilo. Je to široká trať, takže jsme se vešli tři vedle sebe,“ řekl Lando Norris. „Věděl jsem, že Daniel bude na vnějšku, takže jsem nechtěl být přehnaně agresivní. A nemohl jsem ani brzdit pozdě, protože před námi byl ještě Charles (Leclerc) a hrozilo, že ho uprostřed zatáčky taranuji zboku. Zaváhal jsem a nedotáhl jsem manévr do konce. Škoda.

Zdroj: MotorsportWeek, f1i, úvodní foto: McLaren