Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Formuli 1 se v USA daří

Formuli 1 se v USA daří

Po druhém nejspíš bude i třetí závod.

Letošní Velká cena USA se v americké televizi zařadila mezi nejsledovanější v historii. Majitele Okruhu Amerik zase může těšit rekordní počet diváků na okruhu. Ti si našli cestu na okruh nejen v neděli, ale také v sobotu a v pátek. Odhady říkají, že kombinovaná návštěvnost přesáhla číslo 360,000. Samozřejmě zájem zvýšil nejen těsný boj o titul mezi jezdci dvou generací, ale i fakt, že diváci v Americe loni kvůli pandemii neměli možnost vidět závod živě a letos byli o to více hladoví.

Další pozitivní zpráva přišla z východního pobřeží USA, kde předprodej vstupenek na Velkou cenu Miami 2022 trval pouhých 40 minut. A to navzdory vysokým cenám. Nejlevnější vstupenka na tři dny stála v přepočtu kolem 15 tisíc korun, nejdražší 61 tisíc.

Dvě velké ceny jsou prý ale stále málo pro nejlákavější trh na světě rozprostírající se od Atlantského po Tichý oceán a od lesů kanadského pohraničí po pouštní hranici s Mexikem. V Austinu byla přítomna delegace z Las Vegas. Dostat F1 do hlavního města americké zábavy dává smysl i pohledem geografie, jelikož podnik by pokryl západní pobřeží. Město Las Vegas sice leží ve státě Nevada, ale nedaleko hranice s lidnatou kalifornií, takže by si na tribuny našli cestu fanoušci ze San Franciska, ale hlavně z Los Angeles.

Jsme v Texasu, budeme mít závod na východním pobřeží, na Floridě a bylo by dobré dostat se i na západní pobřeží. Fanouškovská základna je v USA dost velká na to, aby mělo smysl uspořádat tři závody ročně,“ řekl šéf týmu Aston Martin, Otmar Szafnauer.

Automobilky mají ze závodění v USA větší užitek než kupříkladu ze závodů na Arabském poloostrově. Foto: Aston Martin

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes