Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bude vítězná série Audi pokračovat?

Bude vítězná série Audi pokračovat?

I na Oscherslebenu chce zopakovat svůj loňský double.

Automobilka Audi dominovala poslednímu závodu DTM v Brně. Nyní se s vedoucím mužem šampionátu ve svých řadách vrací na místo, kde slavila i loni svůj double.
 
Vítězství na Masarykově okruhu poslalo Mattiase Ekströma do čela tabulky jezdců, pokyny z Ingolstadtu zní jasně: zůstat tam co nejdéle! Na Oscherslebenu loni dojel pátý, letošní podnik však prý bude úplně jiný.
 
"V loňském roce ovlivnila závod do jisté míry taktika, jelikož se jednalo o jeden z posledních závodů," prozradil švédský jezdec. "Letos naopak bojujeme naplno, protože chceme uhájit vedení v šampionátu."
 
Čerstvý sedminásobný vítěz čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans Dán Tom Kristensen se v Brně vrátil na stupně vítězů a to jej zařadilo na třetí místo průběžného pořadí, hned za Garyho Paffetta a kolegu Ekströma. Závod na Oscherslebenu je pro něj téměř domácím, protože je z celého kalendáře nejblíže jeho rodnému městu Hobro.   
 
"V posledním závodě jsme dokázali, že Audi A4 je velmi silné," říká rekordman Le Mans před pátým podnikem sezóny. "Teď nás čeká trať, na které jsem slavil své první vítězství v DTM. Vzdálenost od Dánska také není příliš velká, proto se na tento závod obzvláště těším."
 
Na 3,667 kilometru dlouhou trať vozy z Ingolstadtu vyrazí s desetikilogramovou zátěží. Auta Opelu si svou váhu ponechají, Mercedesům se naopak o deset kilo ulehčí.