Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen měl v prvním kole smůlu

Verstappen měl v prvním kole smůlu

Včera ho zajímala flexibilnost křídla Mercedesu.

Max Verstappen včera téměř dokonale využil nepřítomnosti Lewise Hamiltona v čele sprintu. Téměř. Start mu nevyšel a z prvního místa spadl na druhé a následně na třetí. Předjet Carlose Sainze ve Ferrari nebyl velký problém, ale na Valtteriho Bottase si už netroufl, a tak získal dva body ze tří nabízených.

Start jsem neměl nejlepší,“ přiznává jezdec Red Bullu. „Ale byl jsem na žluté směsi, to mi nepomohlo. Chvíli i trvalo, než jsem do těch pneumatik dostal dostatek tepla. A jako by toho nebylo dost, nějak se rozladila synchronizace převodových stupňů. Řazení do vyššího převodu byl horor. Takže v prvním kole jsem klesl na třetí místo, ale pak už jsem měl docela dobrou rychlost.

Rychlost byla dobrá, ale na předjetí Bottase to nebylo. S předjížděním je to tady těžké, protože když nějaký čas jezdíte za podobně rychlým vozem, nutně se vám přehřejí pneumatiky. Ve sprintu bez zastávek v boxech se nedalo nic vymyslet, tak jsem za ním prostě zůstal až do cíle. Mají dobrou rychlost na rovinkách, takže bych potřeboval výjimečně dobrý výjezd z poslední zatáčky, abych se mohl o něco pokusit.

Verstappen se vyjádřil také k incidentu po kvalifikaci, kdy rukou testoval tuhost zadního křídla Hamiltonova mercedesu.

Tak asi všichni jste viděli, co jsem tam dělal. Zajímalo mě, jak moc to křídlo pruží. Je to něco, o čem mluvíme, protože se zdá, že při určité rychlosti se to křídlo ohýbá. Pamatujete si, že na začátku sezony jsme museli všichni posilovat zadní křídla, ale to jejich křídlo jako by se přesto hýbalo, tak jsem se chtěl přesvědčit.

Verstappen je jistě rád, že obdržel pouze finanční trest, přestože dostat pokutu 50 tisíc eur by bylo pro běžného člověka finanční katastrofou.

Doufám, že si za to alespoň koupí nějaké dobré drahé vínko. A bylo by milé, kdyby mě také pozvali,“ žertoval Verstappen. „Má to být z mé kapsy, takže na FIFA Points (virtuální měna do fotbalové videohry) do mého notebooku asi můžu tento měsíc zapomenout.

Dostat se před Sainze nebyl problém, ale pole position už zůstala Bottasovi. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, f1i, úvodní foto: Red Bull