Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdcům se Katar hodně líbí

Jezdcům se Katar hodně líbí

Rychlé zatáčky závodníky baví.

Podle prvních vyjádření se závodníkům F1 Mezinárodní okruh v Losail opravdu líbí.

Páteční jízdy jsem si užíval, je to opravdu super trať,“ řekl po dvou trénincích Max Verstappen, který se ale trochu obává, jakou zábavu nabídnou fanouškům v neděli, protože v sériích rychlých zatáček se se současnými vozy F1 velmi těžko jezdí v těsném závěsu.

Fantastický, prostě fantastický,“ řekl o Losail Fernando Alonso. „Jezdit tady je skutečná zábava. Zatáčky pěkně plynou jedna za druhou, okruh má svůj charakter, který mu dávají hlavně velmi rychlé sekce. Myslím, že naše vozy se zde předvedou v nejlepším světle.

Naše vozy a tato trať, to je opravdu skvělá kombinace,“ dodává Carlos Sainz. „Prostě extrémní rychlost. Asi to ani nedokážu popsat někomu, kdo nikdy neseděl ve voze F1. Je to prostě šílené. Díky takovým zatáčkám si člověk uvědomí, v jaké úžasné mašině sedí. Tento okruh je pro jezdce opravdu vzrušující. A jezdec musí vozu skutečně důvěřovat, aby se do zatáček vrhal v tak vysokých rychlostech.

Jsem příjemně překvapen,“ připustil Sebastian Vettel. „Očekával jsem spousty písku, ale trať je v dobrém stavu. Je to jedna velká rovina, ale zároveň je to velmi rychlý okruh. Jakmile najdete rytmus, začne se vám to tady líbit.

Trochu starostí nadělali FIA nízké obrubníky a mnoho prostoru za nimi, což jezdci F1 vždy zneužívají. Když byl po pátku seznam míst, kde se mají v kvalifikaci a v závodě přísně hlídat hranice trati, už prostě příliš dlouhý, rozhodla se ho zahodit a jezdci mají teď prostě zákaz vyjet všemi čtyřmi koly za bílou čáru v kterémkoli místě okruhu.

Hamilton a Vettel poukazují na selhání Kataru při dodržování a ochraně lidských práv. Foto: Mercedes

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel využili začátek víkendu k poukázání na problémy v Kataru, které se sportem nesouvisejí. Jezdec Mercedesu nastoupil v přilbě s duhovou vlajkou, Vettel slovně poukázal na špatné pracovní podmínky hraničící s vykořisťováním, což se týká hlavně cizinců pracujících v Kataru.

Zdroj: f1i, úvodní foto: