Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton žije ve strachu z koronaviru

Hamilton žije ve strachu z koronaviru

Diví se sportovcům, kteří si nedávají pozor.

Lewisi Hamiltonovi přijde divné, že někteří sportovci si nedávají pozor, aby neonemocněli na Covid-19. V mnoha zemích, které F1 v poslední době navštívila, nebyla silná, nebo prakticky žádná protipandemická opatření. Závodník bojující o titul si však dával o to lepší pozor.

Pořád jsem doma sám, ale díky zkušenostem z minulého roku se to dá vydržet,“ cituje britského závodníka Auto Motor und Sport. „Ale je to život v neustálém strachu. Víte, mnohým lidem kolem vůbec nezáleží na tom, že kvůli nemoci vynechají pár dní v práci. My jezdci to vidíme podstatně jinak. Dost mě i překvapuje, když vidím jiné sportovce, než je jim to jedno. Přijde mi to divné.

Já se izoluji a dávám si pozor, když jsem s lidmi. To dělá obrovský rozdíl. Minulý rok to nebylo tak těžké, protože sezona trvala pouhých šest měsíců. Teď si musím dávat velký pozor už téměř rok. Na některých místech platí pouze slabá opatření, což svádí k bezstarostnosti, která ale člověka může dovést do problémů. Takže musím pořád myslet na to, že si chci dávat pozor. Můj sociální život je nyní o dost jiný, než býval. Udržuji si od všech odstup a když jsou v blízkosti cizí lidé, raději zadržím dech."

Kdyby Hamilton musel kvůli karanténě vynechat byť jen jediný závod, jako loni v Sachíru, zasadilo by to těžkou ránu jeho ambici získat osmý titul mistra světa.

Plné tribuny jsou skvělé pro finanční zdraví sportu, ale závodníci si na své zdraví dávají pozor. Foto: Mercedes

Zdroj: grandprix, úvodní foto: Mercedes