Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alfa již dostává nabídky od sponzorů

Alfa již dostává nabídky od sponzorů

Žou je pro ně jako magnet.

Tak se zdá, že šéfa týmu Alfa Romeo čeká rušné období. Zájemců o sponzorskou smlouvu je mnoho, ale na novém voze nebude více místa než na současném. Za nebývalý zájem sponzorů Frédéric Vasseur samozřejmě vděčí skutečnosti, že od příštího roku bude za tým závodit Číňan Guanju Žou. Jezdecké kvality aktuálně druhého jezdce pořadí šampionátu F2 to nijak nesnižuje, ale určitě je velmi vítaným bonusem, když do týmu přijde nejen nový jezdec, ale i celá řada nových sponzorů.

"Nechci s vámi mluvit o číslech, ty ze mě nedostanete," upozornil Vasseur redaktora Motorsport-Magazinu, který z něj chtěl vytáhnout alespoň odhad částky, kterou stáj získá dříve, než Žou vůbec usedne do jejího monopostu.

Ale je jasné, že získáme novou podporu. Nejsou to Žouovy peníze, ale budeme za ně vděčit nadšení vyvolanému jeho přestupem do F1. Otevírají se nám nové dveře. Za posledních pár týdnů se ozvalo více sponzorů, než za předchozích 25 let. Pro společnost, pro sponzory, i pro naše již existující sponzory, je to velká příležitost.

Je se třeba vyvarovat zmatkům ohledně toho, odkud peníze přitečou. Lépe otevíráme (čínský) trh pro nás, pro společnost (Alfa Romeo), ale i pro ostatní týmy a pro Formuli 1 jako celek. A bude to ještě lepší, pokud se Žou přesadí na trati. A já očekávám, že bude úspěšný, vždyť se jen podívejte na jeho výsledky ve F2.

Čína má v přepočtu HDP 373,000,000,000,000 českých korun. Pár drobných na F1 se snadno najde. Foto: UNI-Virtuosi

Na novém jezdci může nejvíce vydělat automobilka Alfa Romeo, pokud se její nové modely uchytí trhu v Číně, která má 1,4 miliardy obyvatel a je druhou největší ekonomikou světa.

Zdroj: Motorsport-Magazin, úvodní foto: UNI-Virtuosi