Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Čou zůstává

Čou zůstává

Alfa mu dala další roční kontrakt.

Z přestupového kolotoče byla odebrána další sedačka. Kuan-jü Čou bude součástí týmu Alfa Romeo i v sezoně 2023.

Čínský jezdec je ve své nováčkovské sezoně a zatím nasbíral šest bodů. To není mnoho ve srovnání s týmovým kolegou, Valtterim Bottasem, který má 46 bodů. Je ale třeba přihlédnout k tomu, že vůz C42 byl na začátku sezony evidentně konkurenceschopnější, než je teď, hlavně díky nízké hmotnosti. Od začátku července získal Čou jeden bod, což je o jeden více než ve stejném období získal podstatně zkušenější Bottas.

Čou přišel do F1 s nálepkou paydrivera, i proto, že šéf týmu měl velká očekávání od sponzorů z obří čínské ekonomiky. Realita je spíše zklamáním. Jezdec si udržel své místo navzdory zástupu jiných talentovaných mladíků čekajících na svou příležitost, čemu možná mohlo dopomoci i zařazení Velké ceny Číny do kalendáře příští sezony.

Prvním závodem ve F1 se mi splnil sen, ten pocit už se mnou zůstane navždy. A s tímto týmem chci dosáhnout ještě mnohem více. Od začátku sezony tvrdě pracujeme, abychom příští rok udělali další krok vpřed. Ještě je před námi spousta práce a vývoje, ale já se už teď těším na další kapitolu naší spolupráce,“ řekl Čou.

Šéf týmu, Frederic Vasseur, nazval Čoua jedním z velkých překvapení letošního roku, a kromě jeho rychlého progresu zmínil i jeho oblíbenost v týmu a skromnost, díky které nemá zábrany požádat o radu inženýry nebo zkušeného týmového kolegu. Příští rok od něj očekává ještě lepší výsledky.

Pro zájemce o účast v sezoně 2023 tak zůstaly už jen tři volné sedačky, po jedné mají Alpine, Haas a Williams.

Čou do týmu výborně zapadl a navzdory malému množství bodů dostane příští rok další příležitost. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alfa Romeo