Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marko se omluvil

Marko se omluvil

Verstappen skutečně skočil na brzdu.

Helmut Marko po VC Saúdské Arábie popřel, že Max Verstappen skočil při pouštění Lewise Hamiltona na brzdu, a proto jeho soupeř téměř přišel o přední přítlačné křídlo a tím pádem i šanci na vítězství a třeba i na titul. Před posledním závodem sezony přiznává, že když zpomalení vyvolá přetížení 2.4 g, tak je správné mluvit o skočení na brzdu.

Když jsem televizi dával rozhovor, podělil jsem se o přesně stejnou informaci, jakou jsem dostal od inženýrů,“ řekl šéf Motorsportu Red Bullu v rozhovoru pro Sport1. "Evidentně to nebyla pravda, takže se omlouvám."

Marko tedy ještě odstranil svůj osobní rest, ale tým Red Bull už hodil závod plný zklamání za hlavu, aby se soustředil na poslední, rozhodující boj.

Co se stalo, stalo se. Teď už se díváme pouze dopředu. V Abú Zabí chceme vyhrát závod a vyhrát tak i boj o titul. Uděláme pro to všechno, s výjimkou neférových kroků. V Saúdské Arábii jsme byli schopni držet Hamiltonovo tempo a trať v Abú Zabí by měla našemu vozu sednout lépe.

Před posledním závodem sezony mají Max Verstappen a Lewis Hamilton stejný počet bodů, ale první jmenovaný letos vyhrál více závodů, takže v případě vzájemného vyřazení by se stal mistrem světa on. V Poháru konstruktérů to pro Red Bull vypadá o dost hůře, Mercedes vede o 28 bodů.

Verstappen skočil na brzdu, už o tom není pochyb. Foto: Red Bull

Zdroj: Sport1, úvodní foto: Red Bull