Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovi chyběla rychlost

Verstappenovi chyběla rychlost

Pomalu se však přibližuje.

Včera sice příprava na poslední velkou cenu sezony začala pro Red Bull velmi dobře, nejrychlejším časem Maxe Verstappena v prvním tréninku, ale když v Abú Zabí nastaly reprezentativnější večerní podmínky, všechno bylo jinak. Red Bull sice svou rychlost zlepšil, jak je to mezi tréninky zvykem, ale Mercedesu se povedl masivní skok. A zatímco pár desetin rozdílu v čase na kolo v tréninku nic neznamená, ztráta více než šesti desetin už může být špatným znamením.

Krátký výjezd evidentně nevyšel podle našich představ. Nebyli jsme rychlí,“ přiznává 24letý jezdec. „Aspoň v dlouhých stintech jsme vypadali konkurenceschopněji, to je také důležité. Během tréninků jsme zkoušeli různé věci s nastavením a myslím, že jsme objevili pár pozitiv. Těším se, jak to v kvalifikaci spojíme všechno dohromady.

Sergio Pérez byl večer pouze o setinky vteřiny pomalejší než týmový kolega.

V noci budeme muset makat. Nasadili jsme dva vozy s velmi rozdílným nastavením, takže jsme nasbírali spoustu informací. Teď to musíme dát dohromady a vybrat to nejlepší pro kvalifikaci. Ještě si to ověříme v posledním tréninku a můžeme se těšit na silnou kvalifikaci.

Nasbírali jsme spoustu dat,“ potvrzuje šéf týmu, Christian Horner. „Máme pár míst na voze, které nejsou dobré, takže naše továrna v Milton Keynes bude mít dlouhou noc.

Třetí trénink už pro Verstappena dopadl lépe. Foto: Red Bull

I v posledním tréninku byl nejrychlejší Hamilton, ale Verstappen už zaostal o pouhých 0.2 sekundy, a to navzdory ztrátě času při výměně zadního křídla.

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: Red Bull