Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Titul je pro tým cennější než Pohár

Titul je pro tým cennější než Pohár

Nikdo z Red Bullu by neměnil.

Tým Red Bull se v závěru sezony soustředil pouze na boj o titul a Pohár konstruktérů opět putoval do továrny Mercedesu. Christian Horner ví, a také rád vysvětlí, že ačkoli bude na trofeji pro vítěze šampionátu pouze jméno Max Verstappen, pro tým je cennější než pohár pro nejlepšího konstruktéra.

Pohár konstruktérů je o penězích. Podle pořadí v něm se rozdělují společné příjmy sportu. Všichni zaměstnanci týmu, i zaměstnanci jiných týmů, dostávají bonusy na základě pořadí v Poháru konstruktérů,“ vysvětlil šéf týmu Red Bull.

Jezdecký titul ale s sebou přináší popularitu a prestiž. Proto si nemyslím, že pro nás pracuje jediný člověk, který by vyměnil mistrovský titul za Pohár konstruktérů. Všichni jsou hrdí na náš úspěch a bylo to velmi dobře vidět, když Max poprvé navštívil továrnu jako šampion. Není nic většího a prestižnějšího než titul mistra světa. To je ta trofej, kterou opravdu chcete.

Okolnosti získání titulu byly hodně kontroverzní a nějaký čas potrvá, než se na ně zapomene, ačkoli to byl jen poslední z 22 závodů tvořících sezonu 2021.

Nemyslím si, že (v Mercedesu) měli solidní základ pro odvolání se vůči výsledkům. Samozřejmě jsme po závodě dlouho pobyli v místnosti komisařů. Bylo hodné o čem mluvit, protože se hodně událo. Ale výjezd bezpečnostního vozidla není ve F1 ničím výjimečným. Nebyl to první safetycar sezony. A ředitel závodu vždy sleduje cíl umožnit závodníkům opět závodit. Na tom jsme se dohodli před lety.

Z vítězství v šampionátu jezdců má radost celý tým. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull