Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Diváci ze Spa budou zařazeni do loterie

Diváci ze Spa budou zařazeni do loterie

Plného odškodnění se nedočkají.

Diváci, kteří byli hodiny na tribunách letošní Velké ceny Belgie a viděli pouze tři kola za safetycarem, nebudou řádně finančně odškodněni. Závod se oficiálně uskutečnil, body byly uděleny, peníze od pořadatele vyplaceny F1 a poté týmům a část z nich beztak sežraly náklady na víkend v Belgii.

Malou náplastí je nabídka nechat se zařadit do loterie, ve které lze vyhrát lístek na VC Belgie 2022. Desetitisíce diváků mohou hrát o 170 místenek, přičemž 100 je kategorie Silver, 50 Gold a 20 atraktivních lístků VIP. Kromě toho je nabízen přístup k F1 TV a na “exkluzivní event“, který se má uskutečnit ve čtvrtek před velkou cenou. Zájemci se mají vyjádřit do konce ledna.

Lákadlem koupit si lístek na VC Belgie může být úprava okruhu. Prioritou je prý předcházení těžkým nehodám, ale také úprava okruhu tak, aby se na něm dobře závodilo i motocyklům. Zvětšují se výjezdové zóny vedle La Source a Blanchimont, ale na více místech je asfalt opět nahrazován štěrkem. Například vedle Bruxelles se zužuje pruh asfaltu lemující vnější stranu trati a zvětšuje se kačírek. Návštěvníky má potěšit i zlepšená infrastruktura okruhu.

Dokáže upravená trať přesvědčit ke koupi dalšího lístku? Foto: Spa-Francorchamps

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes