Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Montoya pojede v Indianapolisu za McLaren

Montoya pojede v Indianapolisu za McLaren

Zúčastní se Velké ceny i Indy500

Juan Pablo Montoya i v 46 letech nevynechá závody IndyCar Series v Indianapolisu. V květnu se představí jak ve velké ceně na silničním okruhu, tak se pokusí kvalifikovat se do slavného závodu na 500 mil. Stejně jako před rokem jej do závodů nasadí tým McLaren. Stáj to oznámila v úterý.

„Těším se, že se vrátím do Indianapolisu s týmem Arrow McLaren SP, abych zase jednou nastoupil do závodu, který má v mém srdci speciální místo – Indianapolis 500. Měl jsem tu s týmem loni skvělou zkušenost a těším se, že na tom budeme moci letos stavět. Myslím, že máme na to, abychom jezdili na čele a bojovali o vítězství,“ uvedl Montoya.

Vloni ve Velké ceně skončil na 21. místě, v Indy500 pak dojel devátý. Montoya je dvojnásobný vítěz pětistovky, triumfoval v roce 2000 a o 15 let později. Kompletní sezonu v IndyCar absolvoval naposledy v roce 2016.

Juan Pablo Montoya během loňských příprav na Indy500. Foto: Penske Entertainment

„Jsme rádi, že budeme mít Juana Pabla zpátky na Indy500. Juan Pablo je legenda v motorsportu, má dvě vítězství v Indy500 a bohatou kariéru ve Formuli 1, kde získal několik vítězství pro McLaren. Našemu týmu přináší zkušenosti a je dalším jezdcem, který má šanci bojovat o vítězství od první chvíle, co usedne do vozu,“ chválil posilu McLarenu šéf týmu Zak Brown.

Montoyovými stájovými kolegy budou Felix Rosenqvist a Pato O´Ward. Mexičan O´Ward vloni až do samotného konce ročníku bojoval o titul.

Zdroj: IndyCar.com, úvodní foto: Penske Entertainment