Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso vyloučil, že by jel příští rok celou sezonu IndyCar

Alonso vyloučil, že by jel příští rok celou sezonu IndyCar

Jeho budoucnost v Indy500 není svázaná s McLarenem

Fernanda Alonsa příští rok v St. Petersburgu, Texasu nebo Portlandu neuvidíme. Španěl vyloučil, že by napřesrok odjel kompletní sezonu IndyCar. Pokud se v Americe ukáže, bude to opět jen v květnu v Indianapolisu.

„Pokud pojedu Indy, bude to opět jen jeden závod. Odjet celou sezonu teď vyžaduje příliš velký závazek co do počtu závodů. Když je pojedete, měli byste být konkurenceschopní, ne turista,“ řekl Alonso.

Podle něj jde o příliš mnoho nových okruhů, které by se musel učit, a příprava by mu zabrala hodně času. Nechce ani jet úvodní závody sezony až do Indy500, jako jel letos třeba tým Meyer Shank Racing s Jackem Harveym.

„Jet čtyři nebo pět závodů coby přípravu nedává smysl, protože Indy je první ovál v šampionátu. Nejsou tam předtím žádné další ovály, abyste se mohli připravit. Jen Indy bude stačit, myslím,“ řekl Alonso.

Zároveň nepotvrdil, že by jeho budoucnost v Indy500 byla svázaná s McLarenem. „Musím se podívat, jaké mám možnosti. Když se vrátím do Indy, budu zkoumat všechny alternativy a vyberu si tu nejlepší,“ dodal Alonso.

Zak Brown zdůraznil, že ani budoucnost McLarenu ve Staré cihelně není svázaná s rozhodnutím Alonsa, jestli chce za tým v Indianapolisu ještě závodit. „Nikdy jsme nedělali Indianapolis pro Fernanda. Myslím, že by to byl skvělý příběh, kdybychom s ním vyhráli, protože s námi vyhrál v Monaku. Možná budeme v budoucnosti spolu závodit ve Francii (v Le Mansu). Ale McLaren tu je už dlouho a bude ještě dlouho poté, co Fernando přestane závodit. Takže jestli pro nás Fernando pojede nebo ne, na tom naše rozhodnutí, jestli se vrátíme do Indianapolisu, nezávisí,“ řekl Brown.

Brown také podotkl, že neúspěch v Indianapolisu tento rok nenarušil vztahy mezi Alonsem a McLarenem.