Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonsa a McLaren bude v Indy500 pohánět Chevrolet

Alonsa a McLaren bude v Indy500 pohánět Chevrolet

Při minulém startu se představil s Hondou

Fernando Alonso bude v květnu startovat v závodě 500 mil v Indianapolisu s vozem, který bude pohánět motor od Chevroletu, oznámila v úterý americká automobilka. Alonso se ve Staré cihelně představil poprvé už vloni, to měl ale za zády motor Honda.

Japonský výrobce tehdy dodával motory i týmu McLaren ve formuli 1, za který Alonso závodil. Jeho časté stížnosti na výkon a spolehlivost motoru a hlavně fakt, že v WEC závodí pro hlavního rivala Hondy Toyotu, zřejmě spálily všechny mosty mezi Alonsem a Hondou.

„Bude mi ctí v příští Indy500 reprezentovat Chevrolet,“ nechal se slyšet Alonso. „To, že nás pohání Chevrolet, znamená, že budeme mít nejlepší možnost závodit v čele. Možnost ochutnat sílu chevroletů jsem dostal minulý týden, když jsem vyzkoušel vůz Jimmyho Johnsona z NASCAR, a líbilo se mi to. Možnost závodit v Indy500 je čest a jsem hrdý, že u toho s námi bude Chevrolet,“ dodal španělský závodník.

Detroitská automobilka vyhrála od roku 2012, kdy se do IndyCar vrátila, tři Indy500, včetně té letošní. Úspěšnější je v celkových číslech, kdy ze 118 závodů vyhráli piloti s motory Chevrolet 73krát a kromě letošní sezony byl Chevrolet vždy úspěšnější než Honda.

„Je vzrušující spolupracovat s Fernandem Alonsem a McLarenem při příští Indy500. Fernando má neuvěřitelný talent, vášeň pro sport a pro vítězství v největším závodě na světě. Když je Fernando na dráze, je to elektrizující. Fanoušci po celém světě jsou z toho nadšení,“ řekl viceprezident Chevroletu pro motorsport Jim Campbell.

Připomněl také bohatou historii McLarenu a Chevroletu v sérii Can-Am v 60. letech, kdy společně během sedmi let vyhráli 70 % závodů, včetně šňůry 23 klání v řadě. „Bude to výjimečné se s McLarenem spojit pro příští Indy500,“ dodal Cambell.

Bohatou společnou historii Chevroletu a McLarenu připomněl i šéf britské stáje Zak Brown. „Možnost znovu spojit tyto dvě skvělé značky byla příliš dobrá, aby se dala promeškat,“ řekl. „Stejně jako McLaren má i Chevrolet závodění v srdci. Reputace společnosti v IndyCar a v tomto jedinečném závodě je skvělá a bude pro nás silným partnerem,“ dodal.

Nebude to jediný závod, který Alonso s technikou od koncernu General Motors absolvuje. Představí se také ve čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně, kde bude řídit Cadillac Dpi-V.R. týmu Wayne Taylor Racing.