Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull ukázal showcar a titulárního sponzora

Red Bull ukázal showcar a titulárního sponzora

Skutečný vůz zůstal neodhalen.

Red Bull včera ukázal nové lakování a připomněl svůj mistrovský tým před začátkem zimních testů, ale zcela evidentně a také přiznaně k tomu nepoužil vůz, který nasadí o dva týdny v Barceloně. Vůz na obrázcích má aktualizovaný nos i s přítlačným křídlem, ale jinak je shodný s předváděcím modelem, který nám loni ukázala Formula One Management. Dalo se očekávat, že jeden z favoritů soupeřům neukáže svoji novou zbraň teď, téměř celé dva týdny před začátkem předsezonních testů.

Vůz je nadále oděn v barvách Red Bullu, na tom se nic nezměnilo, ačkoli k jistým změnám došlo. Honda již oficiálně není účastníkem bojů ve F1 a v souladu s tím, v porovnání s loňským vozem, zmizel velký nápis Honda ze zadního křídla vozu. Zároveň ale Honda pokračuje ve výrobě pohonných jednotek, které bude Red Bull používat, což nám má připomínat zkratka HRC (Honda Racing Corporation) na konci krytu motoru.

Samotný Red Bull opět obsadil přední křídlo, z bočnic se přesunul i na vrchní stranu zadního křídla a na bočnicích a spodní straně křídla nechal královský prostor novému titulárnímu sponzorovi stáje. Oracle se na seznam sponzorů Red Bull Racingu přidal loni v březnu, teď jeho důležitost postoupila na podstatně vyšší úroveň, ačkoli Red Bull tvrdí, že používání Oracle Cloud loni tisícinásobně zvýšilo počet simulačních jízd a zdesetinásobilo jejich přesnost, takže má nezanedbatelný podíl na loňském mistrovském titulu Maxe Verstappena.

Oracle Corporation je americká nadnárodní technologická společnost se sídlem v Austinu a zaměřuje se na software a technologie pro databáze, cloudové systémy a další softwarové produkty pro podnikatele. Tým výrobce energetických nápojů měl v minulosti titulární sponzory z automobilového průmyslu, Infiniti a Aston Martin, ale takový titulární sponzor by teď nejspíš nebyl vhodný, vzhledem k udržování dobrých vztahů s Hondou.

RB18. Foto: Red Bull

Když jsme nový vůz neviděli, technický ředitel Red Bullu, Pierre Wache, alespoň prozradil, že máme očekávat zvýšení rychlosti na rovinkách, hlavně díky menším křídlům. Závodními jezdci týmu zůstali Nizozemec Max Verstappen, úřadující šampión, jenž na voze poveze číslo 1, a Mexičan Sergio Pérez. Jméno testovacího jezdce doteď nebylo oznámeno. Loni jím byl Alexander Albon, který ale bude letos závodit za Williams.

Zdroj: Red Bull, Motorsport, úvodní foto: Red Bull