Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari odhalilo červeno-černý vůz

Ferrari odhalilo červeno-černý vůz

Jeho úkolem je bojovat o vítězství.

Ferrari oficiálně představilo svůj vůz pro sezonu 2022 oděný v novém tmavě červeno-černém hávu. Jeho jméno je F1-75. Původ jména jsme osvětlili ve starším článku. K odhalení došlo tradičně v italském Maranellu, v sídle týmu. Změna barev možná symbolizuje vykročení do zcela nové éry, ale umožnil ji pohyb financí na pozadí. Mnoho let po zákazu tabákové reklamy Ferrari přišlo o podporu firmy Philip Morris, jelikož ztroskotal i její nejnovější pokus s Mission Winnow. Na zadní křídlo se na obrázcích dostal Velas, firma podnikající v rostoucím segmentu NFT.

Ferrari F1-75. Foto: Ferrari

Vůz by měl v každý závodní víkend bojovat o vítězství.

Do tohoto vozu jsme vložili naše srdce i duši,“ řekl šéf týmu, Mattia Binotto. „Jsem hrdý na práci odvedenou při navrhování F1-75. Využili jsme všechno naše know-how, naši kreativitu, a hlavně všechno naše odhodlání. Tento vůz bych nazval odvážným Ferrari. Při jeho navrhování jsme se nebáli neortodoxních řešení.

Víme, že očekávání fanoušků budou vysoká. Výsledky posledních sezon nebyly takové, jako by se na Ferrari patřilo. Již v roce 2019 jsme se vydali novým směrem a navzdory těžším momentům jsme nyní silnějším a jednotnějším týmem a v tomto voze se zhmotnilo veškeré naše úsilí. Nastal čas vytáhnout do boje. Není lepší výzvy, než postavit se tváří v tvář soupeřům. Chci F1-75 vidět závodit koleso na koleso s nejsilnějšími soupeři a v boji o prvenství.

Naděje na boj o mistrovský titul ve voze Ferrari si dělají Španěl Carlos Sainz a Monačan Charles Leclerc. Testovacími jezdci Scuderie jsou Mick Schumacher a Antonio Giovinazzi.

Zdroj: Ferrari, RaceFans, úvodní foto: Ferrari