Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Okruh Amerik má smlouvu na pět let

Okruh Amerik má smlouvu na pět let

USA mají dvě velké ceny jisté.

Formule 1 si našla cestu do srdcí příznivců motorsportu ve Spojených státech amerických. Důkazem je 400 tisíc prodaných lístků na víkend Velké ceny USA 2021. I díky velkému zájmu se, po mnoha trampotách, do letošního kalendáře probojovala nová městská trať v Miami. Ta však Okruh Amerik nenahradí, budou se vzájemně doplňovat. Jednak je z Texasu na Floridu pořádný kus cesty a jednak si nový závod rezervoval jméno Velká cena Miami. Nová smlouva dala za teorií definitivní tečku, Velká cena USA zůstane v Austinu minimálně do roku 2026.

S velkou radostí oznamujeme prodloužení smlouvy s Okruhem Amerik ještě před začátkem vzrušující sezony 2022,“ řekl generální ředitel F1, Stefano Domenicali. „Chci poděkovat organizátorovi závodu za přetrvávající odhodlání a entuziasmus pro F1. Společně pokračujeme v budování nadšení kolem našeho sportu ve Spojených státech, kterému pomohly ohromný úspěch Netflixu, práce ESPN a skvělá sezona 2021.

Dva závody na půdě USA budou od sebe vzdáleny nejen geograficky, ale i časově. Miami se vsunulo mezi Imolu a Barcelonu, bude pátým závodem sezony. Austin zůstal mezi Suzukou a Okruhem bratří Rodríguezů, v kalendáři je čtvrtý od konce.

Texas o F1 v dohledné době určitě nepřijde. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari