Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Okruh Amerik má smlouvu na pět let

Okruh Amerik má smlouvu na pět let

USA mají dvě velké ceny jisté.

Formule 1 si našla cestu do srdcí příznivců motorsportu ve Spojených státech amerických. Důkazem je 400 tisíc prodaných lístků na víkend Velké ceny USA 2021. I díky velkému zájmu se, po mnoha trampotách, do letošního kalendáře probojovala nová městská trať v Miami. Ta však Okruh Amerik nenahradí, budou se vzájemně doplňovat. Jednak je z Texasu na Floridu pořádný kus cesty a jednak si nový závod rezervoval jméno Velká cena Miami. Nová smlouva dala za teorií definitivní tečku, Velká cena USA zůstane v Austinu minimálně do roku 2026.

S velkou radostí oznamujeme prodloužení smlouvy s Okruhem Amerik ještě před začátkem vzrušující sezony 2022,“ řekl generální ředitel F1, Stefano Domenicali. „Chci poděkovat organizátorovi závodu za přetrvávající odhodlání a entuziasmus pro F1. Společně pokračujeme v budování nadšení kolem našeho sportu ve Spojených státech, kterému pomohly ohromný úspěch Netflixu, práce ESPN a skvělá sezona 2021.

Dva závody na půdě USA budou od sebe vzdáleny nejen geograficky, ale i časově. Miami se vsunulo mezi Imolu a Barcelonu, bude pátým závodem sezony. Austin zůstal mezi Suzukou a Okruhem bratří Rodríguezů, v kalendáři je čtvrtý od konce.

Texas o F1 v dohledné době určitě nepřijde. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari