Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vyhrál jsem nejvíce závodů, připomíná Verstappen

Vyhrál jsem nejvíce závodů, připomíná Verstappen

Po posledním závodě lidé mnohé zapomněli.

Max Verstappen se ohradil vůči otázce, zda má potřebu titul získaný v kontroverzním posledním závodě minulé sezony potvrdit dalším mistrovským titulem. Boj o titul sice trval do posledního závodu, ale Verstappen do něj šel jako vedoucí jezdec šampionátu, s více vítězstvími, než dosáhl Lewis Hamilton. Nebýt posledního závodu, beztak by byl šampionem.

Nemám co dokazovat. Já jsem měl v sezoně nejvíce vítězství, nejvíce pole positions, nejvíce kol ve vedení závodu,“ připomíná úřadující šampion. „Lidé na to zapomínají. Mnozí si už pamatují pouze Abú Zabí, jenže sezona nebyla jen o jednom závodě v Abú Zabí.

Verstappen musí být rád, že jeho fanoušci, a také potenciální sponzoři si pamatují více než jen poslední závod. Jezdcův manažer se rozhodl netajit, že jej denně kontaktují firmy z celého světa.

Mohu říct, že s nabídkami se roztrhl pytel,“ citují noviny De Telegraaf Raymonda Vermeulena. „Dá se říci, že jsme dosáhli nadnárodního průlomu. Samozřejmě musíme vždy zkontrolovat, jestli se nám zájemce hodí do portfolia a zda není nějakým způsobem konkurentem společnosti Red Bull.

Mezi Verstappenovi dosud nejvýraznější sponzory patří síť supermarketů Jumbo, autobazar CarNext a streamovací služba Viaplay, která na začátku měsíce zpřístupnila dokument “Verstappen – Lion Unleashed“.

Verstappen dává hrdě na obdiv mistrovskou jedničku. Nemá pochybnosti o její zaslouženosti. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, De Telegraaf, úvodní foto: Red Bull