Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton si špatně nastavil vůz

Hamilton si špatně nastavil vůz

Russell neslaví první poražení zkušeného kolegy.

Kvalifikace na VC Saúdské Arábie ještě neskončila, když Lewis Hamilton už vysvětloval, jak je možné, že vypadl v první části kvalifikace.

Nevím, jak velký je rozdíl v nastavení našich dvou vozů, ale s nastavením, které jsem si vybral já, je vůz neřiditelný,“ přiznal jezdec Mercedesu. „Bylo to mé rozhodnutí, udělat ty změny. Nevím, jestli tyto změny jsou jedinou odpovědí, ale vůz byl extrémně nervózní.

Nedovedu si představit, jaký bude závod. Na dobře bodovaná místa to bude hodně daleko. Jedna věc, které jsem si všiml při hledání dobrého nastavení v posledním tréninku, vypadala, že má na vůz pozitivní vliv. Řekl jsem si, že se vydám dál tímto směrem, ale nejspíš jsem zašel příliš daleko a vůz se stal neovladatelným. Obecně nejsme na rovinkách moc rychlí, takže prodrat se vpřed nebude snadné.

Hamiltonův týmový kolega dostal svůj stříbrný vůz na šesté místo. Že nebude schopen zabojovat proti Red Bullu a Ferrari se očekávalo, zamrzí pouze páté místo Estebana Ocona z týmu Alpine.

Jsme jeden tým a pro tým to nebyl dobrý výsledek,“ řekl George Russell, kterému se již na druhý pokus povedlo v kvalifikaci překonat sedminásobného šampiona ve stejném voze. „Vůz je momentálně hodně zlobivý. Při hledání nastavení se snažíme trefit opravdu velmi úzké ideální okno.

Šéf Mercedesu otevřeně přiznává velké problémy.

Miluji soutěžení, vždy jsem miloval. Měli jsme extrémně silných osm let na vrcholu. Nemuseli jsme nutně vždycky být jednoznačně nejrychlejší, ale byli jsme vpředu. Teď mi to ale připomíná rok 2013. Red Bull a asi i Ferrari jsou dost daleko před námi. Budeme bojovat, chceme je dohnat. Není jiná možnost. Samozřejmě nemůžeme akceptovat současný stav. Teď jsme třetím týmem a v některé dny evidentně ani to ne.

Wolffův tým prohrává, ale teď si nemůže stěžovat na nikoho zvenčí. Foto: Mercedes

Zdroj: MotorsportWeek, f1i, úvodní foto: Mercedes