Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton kupuje FC Chelsea

Hamilton kupuje FC Chelsea

Nový způsob propagace rozmanitosti.

Lewis Hamilton se připojil k investiční skupině, která se pokouší získat slavný fotbalový klub Chelsea. Spolu se Serenou Williamsovou mají údajně každý přispět deseti miliony britských liber investiční skupině vedené Martinem Broughtonem, bývalým předsedou Liverpoolu FC a British Airways. Klub je na prodej, protože patří ruskému boháči Romanu Abramovičovi. Ten ho v roce 2003 koupil za 150 milionů liber, ale dnes by mohl mít tržní hodnotu kolem 2,5 miliardy.

Hamilton tedy zřejmě nebude patřit k největším investorům, ale kromě finančního příspěvku by mohl přispět také svojí popularitou. Neplánuje totiž být tichým společníkem, chce funkci.

Dělám to hlavně kvůli komunitě. To je to, co dělá fotbalový tým týmem. Lidé. Chelsea už v minulosti něco udělala, je více rozmanitá a progresivní. Naším cílem je pokračovat v započaté práci, ještě více pracovat s komunitou,“ řekl Hamilton, který by přirozeně chtěl být v čele toho snažení, protože dlouhodobě propaguje potřebu více tlačit na diverzitu, rovnost a inkluzi v kolektivech.

Kromě toho je možné, že sedminásobnému šampionovi bude v těchto dnech změněno jméno. Sám o to požádal, protože během zimního volna, když nekomunikoval se světem prostřednictvím sociálních médií, trávil mnohem více času s rodinou a uvědomil si, že je na rodinné jméno své matky a jejího otce hrdý stejně jako na rodinné jméno svého otce. Jenže to jméno, Larbalastier, neznají ani jeho fanoušci a jemu se to zdá strašně neférové. Nepřestane se však jmenovat Lewis Hamilton, jen si rozšíří střední jméno. Jeho aktuálně celé jméno je Sir Lewis Carl Davidson Hamilton.

Hamilton chce spoluvlastnit tým, ale ne tým F1. Foto: Press service Lewis Hamilton

Zdroj: Sky, úvodní foto: Mercedes