Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovi je líto ztraceného času

Verstappenovi je líto ztraceného času

Pérezovi chybí přilnavost.

Max Verstappen včera přišel o celý druhý trénink, ale na jeho voze se začalo pracovat už během prvního tréninku. Byly to pouze tréninky, ale ztratit čas ve stále relativně novém voze a na zcela nové trati může nakonec rozhodnout o vítězi kvalifikace a možná i závodu.

Nebyl to náš nejlepší pátek a samozřejmě z toho nejsme vůbec nadšeni,“ připustil Nizozemec. „A tohle je víkend, kdy jsme chtěli být co nejvíce na trati a co nejlépe poznat nový okruh. Celkově jsem za celý pátek odjel pouze čtyři nebo pět rychlých kol, a to je málo. Měli jsme problémy s hydraulikou, takže jakmile jsem vyjel z boxové uličky, nedalo se pořádně točit volantem. Také hrozilo, že brzdy začnou hořet. Spousta problémů najednou. Pokusíme se to samozřejmě dohnat, ale není to ideální. Nevíme, co máme udělat s mým vozem před poledním tréninkem.

Jeho týmového kolegu na nové trati ohromila absence mechanické přilnavosti mimo ideální linii. Ve spojení s nastavením aerodynamiky na nízký přítlak to pro jezdce znamená, že si v soubojích nikdy nebudou jisti stabilitou svých vozů.

Jsem opravdu velmi zklamaný, že mimo ideální stopu je přilnavost naprosto nulová,“ nechal se slyšet Sergio Pérez. „Je to škoda, protože to ublíží soubojům. Jakmile vyjedeme jen trochu mimo linii, veškerá přilnavost je pryč. Asfalt je tam hodně drsný. Nebude snadné provést úspěšný manévr.

Většinu času měl Red Bull na novém asfaltu pouze Pérezův vůz. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull