Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovi bučení na vítěze nevadí

Verstappenovi bučení na vítěze nevadí

Pérez přiznává, že Verstappen byl lepší.

Fanoušci v Miami evidentně nebyli nakloněni Maxi Verstappenovi, po jeho vítězství na něj bučeli. Nizozemec se rozhodl, že z toho nebude dělat tragédii. Hlavní věc, že vyhrál.

Beru to tak, že kdybych jezdil vzadu, nikdo by na mě nereagoval pozitivně ani negativně. Že je tomu tak? Tohle se stává, když jezdec vyhrává, ale není hrdinou publika. Já s tím naprosto dokážu žít, hlavně že jsem stál uprostřed stupňů vítězů, to je to nejdůležitější. Já si s sebou beru trofej a oni se také vrátí domů a udělají si hezký večer,“ řekl Verstappen.

Verstappen vyhrál velkou cenu navzdory startu z devátého místa, přestože jeho týmový kolega vyhrál kvalifikaci a po startu si mohl budovat náskok. Sergiu Pérezovi však středně tvrdá směs rychle degradovala, možná i kvůli tomu, že ji použil na začátku závodu, když měl plnou nádrž. Verstappen měl dlouhý, rychlý první stint na tvrdých pneumatikách, po výměně na středně tvrdé se na trati zařadil těsně za Péreze a měl více než dost času na rozhodující předjížděcí manévr. V cíli byl nakonec o pět vteřin dříve než Mexičan, který ani nehledal výmluvy.

"Snažil jsem se, dal jsem do toho všechno," řekl Pérez po závodě. „První stint nebyl dobrý. Nahodil jsem tempo, při kterém se začaly drolit pneumatiky. Poznamenalo to celý můj závod, mezi různými směsmi nakonec nebyl velký rychlostní rozdíl. A Max byl dnes obzvlášť rychlý, tohle vítězství si plně zaslouží.

Pérez měl možnost udělat si v čele náskok, ale také kvůli pneumatikám ji nevyužil. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull