Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen měl prostě smůlu

Verstappen měl prostě smůlu

Red Bull musí přestat dělat chyby.

Max Verstappen se včera nedokázal dostat do první startovní řady Velké ceny Miami a jako důvod uvádí problém s vozem, který mu omezil páteční program na nové trati. S dostatečnou přípravou by možná byl v sobotu schopen porazit jezdce Ferrari, vždyť od pole position ho dělí dvě desetiny a od druhé pozice pouhá setina sekundy.

Beztak by to byl chaotický víkend a my jsme si ho ještě pekelně zkomplikovali,“ řekl po vystoupení z vozu úřadující šampion. „Včera jsem měl možnost udělat pouze pět nebo šest rychlých kol, dnes ráno jsem se teprve učil trať a zároveň jsme zkoušeli trefit nastavení téměř naslepo.

Třetí pozice je tedy slušným výsledkem, ani jsme nebyli mnohem pomalejší než kluci před námi, ale cítím, že kdybychom neměli ty problémy, mohlo to být mnohem lepší. Už si nemůžeme dovolit takto pokračovat. Určitě ne na takových okruzích, na městských tratích, kde je důležité být na trati a hledat správný rytmus. Na normálnější trati by to ještě nebylo tak špatné, ale tady to teď budeme mít hodně těžké. V této disciplíně jsme selhali. Bojujeme proti silnému týmu, musíme se vyhýbat selháním. Kvalifikace by byla mnohem lepší, kdyby byl lepší pátek.

Verstappen navzdory trampotám porazil týmového kolegu.

Kvalifikace se nám nevydařila. Q3 jsme začali chabým prvním pokusem, takže jsme se ocitli v koutě. Moje druhé kolo už bylo o dost lepší, ale nevyšel mi druhý sektor, a to se podepsalo na výsledném čase. Přitom stačilo ztratit o pár setin vteřiny méně a klidně jsem mohl být i na druhém místě. Místo toho budu startovat čtvrtý, ale je před námi dlouhý závod,“ řekl Pérez.

Verstappen navzdory problémům porazil Péreze a pokusí se zaútočit ze třetí pozice. Foto: Red Bull

Zdroj: MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull