Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc je spokojený i se závodním tempem

Leclerc je spokojený i se závodním tempem

Prolomí konečně domácí kletbu?

Mnozí jezdci jsou v Monaku doma, ale žádný jiný tak, jako Charles Leclerc, jenž má monacký pas a vyrůstal tam. Dosud však doma nevyhrál, nebyl na stupních vítězů, dokonce nezískal ani bod. V letech 2018 a 2019 nedojel do cíle, v roce 2020 se VC Monaka nejela a loni měl startovat z pole position, ale kvůli poruše převodovky neodstartoval. Teď, po nejlepších časech v obou pátečních trénincích a s dobrým tempem v delších stintech, by snad konečně mohl potěšit domácí fanoušky.

První trénink nebyl až tak dobrý, s druhým jsem více spokojen,“ nenechává se Leclerc unést nadšením. „V sobotu bychom měli udělat další krok vpřed. Nepochybuji, že všichni si dnes nechávali rezervu, na straně techniky i na straně jezdce, takže ještě nic nevíme. První pocity byly dobré. Zdá se, že vůz bude rychlý, dobrá byla i závodní rychlost, přestože simulaci narušoval hustý provoz na trati. Snad zítra budeme ještě lepší a tohle je začátek skvělého víkendu.

Jak Leclerc, tak Sainz upozornili na to, že nová generace vozů se do uliček Monte Carla hodí podstatně méně než předchozí.

"Letošní vozy se zde krotí hůře, hrbolatá trať a obrubníky jsou větším faktorem," řekl Sainz, který byl ve druhém tréninku pouze o 0.044 sekundy pomalejší než týmový kolega. „Nicméně je třeba vidět i to, že ostatní se na pohled trápí více než my, to je důležité. Takže to bereme jako výzvu. Pneumatiky poslouchají a máme slušnou přilnavost.

Na vítězství určitě pomýšlí také Sainz, loni tam měl skvělý závod a skončil druhý. Foto: Ferrari

 

Zdroj: f1i, úvodní foto: Ferrari