Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tak velký rozdíl v rychlosti Red Bull nečekal

Tak velký rozdíl v rychlosti Red Bull nečekal

Ferrari je rychlé v pomalých místech.

Tým Red Bull očekával, že vůz Ferrari bude v Monaku rychlejší, jelikož v dosavadním průběhu sezony vynikal v pomalých a středně rychlých zatáčkách. Velikost rychlostního rozdílu, hlavně ve druhém tréninku, však byla nečekaně velká. Podle něj se zdá, že Ferrari je rychlejší o čtyři desetiny vteřiny.

Tak to vypadá, že za Ferrari trochu zaostáváme, má dobrou rychlost,“ řekl Sergio Pérez. „Budeme analyzovat data a uvidíme, co s tím lze udělat, ale prostě byli extrémně rychlí. Až nás to překvapilo. Očekávali jsme, že budou nejrychlejší, ale nečekali jsme tak velký rozdíl. Ale ještě nám zbývá čas, můžeme něco vymyslet, a nakonec bude stejně rozhodovat Q3.

Max Verstappen byl v obou trénincích pomalejší Péreze, což se nestává často. Hodně času a úsilí obětoval experimentům s nastavením svého vozu.

Pokud se nám povede vůz lépe vybalancovat, budeme si moci dovolit být v zatáčkách agresivnější, což by se samozřejmě pozitivně projevilo v čase na kolo. Evidentně jsme byli pomalejší než Ferrari, takže potřebujeme najít lepší vyvážení a doladit detaily. V letošních vozech je pocit z této trati jiný. Máme těžší a těžkopádnější vozy a více cítíme každý hrbol, protože nastavení je tvrdší,“ vysvětlil úřadující šampion.

Jezdci Red Bullu nemohli být v zatáčkách tak agresivní, jak potřebují. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull