Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Verstappen se až otíral o bariéry

Verstappen se až otíral o bariéry

Pérez sám nevěří, co udělal.

Max Verstappen hodně riskoval, aby dnes stál na pole position. Ještě po dvou sektorech jeho posledního pokusu v poslední části kvalifikace to vypadalo na kvalifikační vítězství Fernanda Alonsa. Teprve poslední sektor, ve kterém Verstappen nenechal nevyužitý ani milimetr místa, rozhodl o první Nizozemcově pole position v Monaku.

V posledním kole jsem neměl ideální první sektor, byl jsem příliš opatrný,“ řekl Verstappen po kvalifikaci. „Ale když jsem už věděl, že zaostávám, dal jsem do toho všechno. Vícekrát jsem se dotkl bariéry. Jsem šťastný, bude to tady moje první pole position. Věděli jsme, že to tady nebude snadné a pátek nebyl nejlepší. Postupně jsme vůz zlepšovali, ale v kvalifikaci jsme museli riskovat.

Verstappen riskoval ve Q3, kam se jeho týmový kolega nedostal. Nebyl ve Q2 a dokonce nezajel ani měřené kolo ve Q1. Kontrolu nad vozem ztratil hned první zatáčce prvního měřeného kvalifikačního pokusu, proto by měl dnes odstartovat z posledního místa. V Monte Carlu to více než kdekoli jinde znamená ztrátu naděje na dobrý výsledek.

Neuvěřitelné. Pořád nemůžu uvěřit, co jsem to udělal,“ sypal si včera popel na hlavu Sergio Pérez. „Přehnal jsem to a hluboko v zatáčce mi ustřelil zadek. Samozřejmě je to místo, kde tlačíme na pilu, abychom získali nějaký čas, ale já jsem to přehnal a v té sekundě už byl ze mě pouze pasažér. Nešlo nic dělat, nebylo se jak vyhnout bariéře.

Verstappen Alonso porazil jen za cenu maximálního riskování. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull