Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen dostal nečekaně mírný trest

Verstappen dostal nečekaně mírný trest

Sám se viníkem necítí

Vzato kolem a kolem, šlo o hodně nepovedený víkend. Přitom rychlost tu byla,“ zhodnotil VC Monaka ze svého pohledu Max Verstappen. Má určitě pravdu. Nejenže nedokázal v druhé polovině závodu vyzrát na Lewise Hamiltona, ale v úvodu se navíc přimotal do šlamastyky, která přišla nejen jeho, ale i Valtteriho Bottase hodně draho.

Po zastávce v boxech ho tým vypustil tak „šikovně“, že se ještě v uličce dostal do kontaktu s Finovým mercedesem. Jiný by možná spíše koukal, aby z toho oba dva vyvázli se zdravou kůží. „Mad Max“ ovšem viděl toliko šanci dostat se na druhé místo. Skončilo to, jak známo, pro něj pětisekundovou penalizací a dvěma trestnými body, pro soupeře pak prořízlou pneumatikou a nutností znovu zamířit k mechanikům.

Bottas může Verstappenovi "poděkovat" za pokažený závod

Natlačil se na mě a nenechal mi žádný prostor,“ rozčiloval se Bottas. „A guma byla pryč.

Verstappen to pochopitelně okomentoval jinak: „Byl jsem vpředu, na výjezdu jsme se ale trochu strkali a za to je snad ten trest. Domnívám se, že tým neudělal nic špatného, protože to pro nás byla jediná možnost, jak se dostat na druhou pozici.

Údiv ovšem vzbudila výše postihu. Za nebezpečné počínání, tzv. Unsafe Release, totiž sportovní předpis FIA jednoznačně stanovuje „odměnu“ v podobě desetisekundového stop and go. Proč obdržel Verstappen o tolik mírnější trest, je nejasné.