Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Horner: Verstappen musí přestat dělat drahé chyby

Horner: Verstappen musí přestat dělat drahé chyby

Pokud se ani teď nepoučí, tak už asi nikdy

V Austrálii smyk při pokusu předjet Magnussena, v Bahrajnu havárie v kvalifikaci a odstoupení po kolizi s Hamiltonem, v Číně ztráta šance na vítězství po nabourání do Vettela, v Ázerbájdžánu střet s týmovým kolegou, ve Španělsku poškozené přední křídlo po nárazu do Strolla a v Monaku jistý start z posledního místa kvůli rozbití vozu v tréninku. To by už snad stačilo, nebo ne? Totéž si myslí i Christian Horner, ačkoli přiznává, že mladou hvězdu svého týmu ani tentokrát přísně nepokáral a spoléhá na to, že bude sama zpytovat svědomí.

"Tohle místo kouše a on se nechal nachytat v tréninku, kdy nešlo o nic víc než běžnou práci na nastavení vozu. Sedí ve voze schopném vyhrát tuto velkou cenu, proto ho to bolí ještě více," předpokládá šéf týmu Red Bull. "Šanci vyhrát v Monaku dostanete maximálně párkrát za život. Musí si z toho vzít ponaučení, musí přestat dělat tyto chyby. Chápe to lépe než kdokoliv jiný. Myslím, že musel velmi trpět, když tam během kvalifikace pouze postával, koukal a myslel na to, co mohlo být."

Bude tato lekce dost tvrdá na to, aby jezdec pasovaný do role hvězdy budoucnosti přiznal, že něco nedělá správně?

"To doufám. Pokud tohle nepomůže, tak už nevím. Máme úžasný vůz. On je fenomenálně rychlý jezdec a mohl zabojovat o pole position. Pro celý tým bylo frustrující, že jsme běželi o jedné noze. Ale musím pochválit celé osazenstvo garáže, party od obou vozů udělaly vše pro to, aby ho dostaly do kvalifikace, ale bohužel to nevyšlo," dodává Horner.

Tým se soustředil na opravu přední části monopostu s tím, že pohonná jednotka a převodovka fungují. Pokud by se pak ukázalo, že převodovka zvládne kromě kvalifikace i závod, Verstappen by se vyhnul ztrátě pěti míst na startu. Bohužel se ale po nastartování motoru v již opraveném voze objevil únik oleje, který předtím nebyl viditelný. Účast v kvalifikaci byla tím pádem vyloučena, protože na výměnu už nebyl čas.