Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Činy jsou hlasitější než slova

Činy jsou hlasitější než slova

Verstappen teď poučuje Hamiltona.

"V první řadě: "Činy jsou hlasitější než slova." Myslím, že to je ponaučení, které si je třeba vzít z tohoto víkendu. Je třeba za sebe nechat mluvit činy na trati, to je můj styl," řekl v cíli Velké ceny Monaka její vítěz, Max Verstappen. Jezdec Red Bullu evidentně narážel na slova Lewise Hamiltona z tiskovky před závodním víkendem. Tam úřadující šampion řekl, že Verstappen má více co dokazovat, zatímco on hraje dlouhou hru a vyhýbá se kolizím. Dnes je už ovšem ve vedení šampionátu Verstappen.

"Mohlo to vypadat snadno, ale člověk musí zůstat po celou dobu maximálně soustředěný. Carlosovi (Sainzovi) za mnou dříve odešly pneumatiky, takže jsem v závěru neměl problém svůj náskok kdykoli ještě zvětšit. Samozřejmě, po takovém závodě musím být spokojený. Nikdy jsem tady nebyl ani na stupních vítězů, teď jsem šel rovnou doprostřed. Je to velké zadostiučinění za všechny ty špatné neděle, co jsem tady zažil."

Verstappen na vrcholu světa. Foto: Red Bull

Vydařenou neděli měl i Sergio Pérez. Po startu jezdil na osmém místě, ale přes boxovou uličku se dostal před Hamiltona, Pierra Gaslyho i Sebastiana Vettela. Valtteri Bottas závod nedokončil, takže Mexičanovi připadlo čtvrté místo.

"S dnešním výsledkem mohu být spokojen. Tým má skvělý den a na mé straně se nám povedlo minimalizovat škody, co po sobě zanechala sobota. Je to pouze pátý závod sezony. V neděli si už s vozem obyčejně dobře rozumím, ale musím zlepšit kvalifikace," uvědomuje si Pérez.

Pořadí se měnilo nejen v šampionátu jezdců. Red Bull nyní vede v Poháru konstruktérů o jeden bod před Mercedesem.

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: Red Bull