Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zrovna když to tak jede, povzdechl si Sainz

Zrovna když to tak jede, povzdechl si Sainz

Leclerc pěkně poděkoval.

Držitelem pole position je ve Francii Charles Leclerc. Tato zpráva se včera rozšířila ruku v ruce s tím, že jezdci Ferrari vydatně pomohl týmový kolega. Carlos Sainz navzdory tomu, že předem věděl o penalizaci a startu z poslední řady, zabojoval, probojoval se až do finálové části kvalifikace a tam v obou jízdách pouze rozrážel vzduch před Leclercem.

Měl jsem rychlost pro boj o pole position,“ řekl nejrychlejší jezdec pátečních tréninků. „Škoda, že to muselo přijít právě o tomto víkendu, když se ve voze cítím fantasticky. Ale raduji se spolu s týmem. Jsem rád, že pole position získal Charles. V neděli bude mým úkolem probojovat se někam dopředu.

Sainz po kvalifikaci také prozradil, že i když to tým držel v tajnosti, s kvalifikačním scénářem ho seznámil už na začátku víkendu.

Sainz přijal roli rozrážeče vzduchu. Foto: Ferrari

Leclerc neskrývá, že mu Sainz pomohl, ačkoli to mělo svou cenu. První pokus jim prý moc nevyšel.

Není to tak jednoduché, jak to možná vypadá. V prvním kole jsme byli příliš blízko u sebe, v osmé a deváté zatáčce jsem kvůli tomu ztratil trochu času,“ vysvětlil Monačan. „Ve druhém kole jsme to změnili, a to bylo kolo na pole position. Klíčová byla komunikace, Carlos mi výborně pomohl.

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Ferrari