Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc přiznává frustrující chybu

Leclerc přiznává frustrující chybu

Stejně frustrující byla Sainzova strategie.

Charles Leclerc rychle přiznal, že z Velké ceny Francie ho vyřadila jeho vlastní jezdecká chyba. Ano, byl už na dožívajících pneumatikách a bojoval s Maxem Verstappenem o vítězství, ale to nic nemění na faktu, že takhle se mistrovský titul získat nedá.

Ne, žádný mechanický problém, pouze moje chyba,“ přiznal Leclerc, který v šampionátu na Verstappena ztrácí už 63 bodů. „Je to extrémně frustrující. Mám pocit, že jsem rychlostně na vrcholu, že dovedu podat výborné výkony, ale co je mi to platné, když dělám takové chyby. Celkem jsem už takto ztratil 32 bodů, 25 z toho dnes, když jsme asi jeli vstříc vítězství, jelikož jsme byli opravdu rychlí. Sedm bodů jsem už zahodil v Imole. Takže pokud budu na konci roku za Maxem o méně než 32 bodů, budu vědět, že si titul prostě nezasloužím. Měl bych se ale pokusit hodit to za hlavu a soustředit se na druhou polovinu sezony.

V radiokomunikaci bezprostředně po lehčím nárazu do bariéry si Leclerc stěžoval na plynový pedál, to se už ale snažil rozhýbat vůz na zpátečce.

Carlos Sainz startoval z poslední řady kvůli výměně pohonné jednotky. Safetycar ho zdánlivě vrátil do boje o pódiové pozice, jenže zastávka v boxech navíc ho pak zase vrátila daleko za mercedesy.

"Nebylo vůbec snadné Checa předjet, Red Bull byl na rovinkách až šíleně rychlý," řekl Španěl. „Cítil jsem frustraci, protože jsem vrátil těžce vybojovanou pozici, ale je pravdou, že pneumatiky už byly na konci životnosti. Jsem si jist, že v datech z telemetrie bude vidět, že ta sada pneumatik by nevydržela do cíle.

Jako by toho na jeden víkend bylo málo, Ferrari udělalo chybu při prvním Sainzově přezouvání, proto dostal pětisekundový trest. Pokud by si ho neodpykal v boxech, byl by mu připočítán k výslednému času. Nebylo by mu tedy nic platné, kdyby i dokázal udržet Péreze a jezdce mercedesu se svým zadním křídlem.

Sainz sice vyhrál souboj, ale jenom ztrácel čas. Foto: Ferrari

Zdroj: Autosport, úvodní foto: Ferrari