Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez podal životní výkon

Pérez podal životní výkon

Závod měl pevně ve svých rukou.

Sergio Pérez, nadšen singapurským vítězstvím, mluvil o svém nejlepším výkonu dosud.

Rozhodně to byl, řekl bych, můj nejlepší. Můj nejlepší výkon. Měl jsem závod ve svých rukou,“ řekl po závodě Mexičan, pro kterého to bylo čtvrté vítězství ve velké ceně F1. „Je to důležité vítězství. I proto, že se mi v poslední době moc nedařilo a média to ještě nafoukla, jako by to byla nejhorší sezona a Red Bull mě potřeboval vyměnit.

Pérez byl po skončení závodu penalizován, přičemž o vyšetřování se dozvěděl ještě během závodu, proto v závěru pořádně tlačil na plynový pedál. Byl uznán vinným z toho, že nerespektoval pravidlo přikazující vedoucímu jezdci závodu držet se nejvíce deset délek vozu za bezpečnostním vozidlem. Aby Pérez zahřál pneumatiky, nechal si safetycar poodjet a následně přidal. Čili přesně to, čemu chtějí pravidla zabránit. Za dva incidenty však nedostal dva pětisekundové tresty, ale jeden pětisekundový trest a jedno napomenutí, takže ve výsledkové listině zůstal první.

Už téměř jistý mistr světa, Max Verstappen, si VC Singapuru 2022 za rámeček určitě nedá. Začalo to v sobotu, nedostatkem paliva chybou týmu. Závod začal pomalým startem kvůli aktivování bezpečného režimu motoru a Verstappenovu snahu na trati, na které se velmi špatně předjíždí, korunovala jezdecká chyba, kterou sice ztratil pouze jednu pozici, ale zároveň si zničil pneumatiky a následná výměna ho stála spoustu pozic.

Samozřejmě to bylo frustrující. Kvůli aktivaci bezpečného režimu motoru jsem klesl ještě hlouběji do pole. Předjel jsem pár vozů, ale nakonec jsem zůstal zaseklý, protože tady se předjíždí opravdu špatně. Snažil jsem se nějak dostat před Landa (Norrise), ale nějak se mi povedlo kompletně zablokovat přední kola, takže jsem naprosto zničil pneumatiky. Přesto jsem se ještě vrátil na body. Sice jsme původně chtěli lepší výsledek, ale po sobotě jsme už nemohli čekat zázraky,“ řekl Nizozemec.

Pérez vyhrál vyčerpávající, dvouhodinovou VC Singapuru. Foto: Red Bull

Zdroj: MotorsportWeek, Racer, úvodní foto: Red Bull