Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen přijímá gratulace

Verstappen přijímá gratulace

Druhý titul je hezčí.

Max Verstappen si zvyká, že je už dvojnásobím mistrem světa. První titul získal v posledním kole posledního závodu sezony 2021. Letos slaví čtyři závody před koncem roku a má čas si to přiměřeně vychutnávat.

Největší emoce jsou asi vždy spojeny s prvním, ale tento druhý je ještě krásnější. Máme úžasnou sezonu se spoustou skvělých závodů a vítězstvími, měli jsme double a vedeme i v Poháru konstruktérů, na který se ještě chceme soustředit,“ řekl Verstappen.

Obrovská gratulace Maxovi a Red Bullu,“ řekl letos nejnebezpečnější Verstappenův soupeř, Charles Leclerc. „Letos odvedli opravdu neuvěřitelně dobrou práci. Max byl fantastický a jeho titul je plně zasloužený.

Gratuloval i Verstappenův loňský rival, Lewis Hamilton.

Maxovi gratuluji. Udělal všechno to, co potřeboval k zisku druhého mistrovského titulu. My už chápeme nedostatky našeho vozu a příští rok se vrátíme do boje silnější.

Jsem na Maxe hrdý,“ řekl Verstappenův týmový kolega, Sergio Pérez. „Na začátku roku jsem s ním držel tempo, ale pak zařadil vyšší převodový stupeň a ztratil se mi z dohledu. Měl hned několik naprosto neuvěřitelných závodů.

V Japonsku nechyběl jeho otec, bývalý závodník F1, Jos Verstappen.

Loni byl tlak téměř nesnesitelný a když byl konečně konec, emoce nás zválcovaly. Letos je to jiné. Už jsme věděli, že letošní titul bude náš. Otázkou bylo pouze, kdy to přijde.

Verstappen totálně ovládl sezonu 2022 a všichni to uznávají. Foto: Red Bull

Zdroj: Ferrari, Mercedes, Motorsport, Viaplay, úvodní foto: Red Bull