Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci číslo 2 ať nežijí v pohádce!

Jezdci číslo 2 ať nežijí v pohádce!

Poslal Verstappen vzkaz Pérezovi?

Kvůli předposlednímu závodu sezony se ukázalo, že atmosféra v Red Bullu nebyla ani v dominantní sezoně nijak uvolněná a ani zkušený Sergio Pérez nevychází s Maxem Verstappenem zcela bez problémů. A úřadující šampion poslal ještě před svátky vzkaz všem jezdcům, kteří rychlostně nestíhají týmovému kolegovi, přestože v rozhovoru s Viaplay byl příkladem Valtteri Bottas a jeho působení vedle Lewise Hamiltona a následné zakotvení u Alfy Romeo.

Každý rok se začíná od nuly, ale po pár závodech by si měl jezdec uvědomit, že ani letos to nevyjde a akceptovat svou roli,“ řekl Verstappen. „On (Bottas) byl pravidelně na stupních vítězů, vyhrál pár závodů a párkrát byl i na pole position. Ale jezdec musí akceptovat, že ten vedle něj je o trochu lepší. Tak to bývá. Bylo důležité, že to pochopil. Někteří jezdci to nedokážou a špatně dopadnou. Většinou pak dlouho nevydrží. Nebudu jmenovat, ale prostě měli akceptovat svou roli. Jezdec si nemůže malovat pohádkový svět a žít v něm.

Přidal se i Verstappenův otec Jos, bývalý závodník F1.

V určitém bodě si uvědomíte, že se to nikdy nestane. A on to pochopil. Bottas měl v Mercedesu dost příležitostí a nyní je jezdcem Alfy Romeo. Myslím, že to je jeho poslední zaměstnavatel ve F1. Když se jezdec jednou dostane do mistrovského týmu, už po pár závodech si může uvědomit, že nemá šanci.

Jos Verstappen zmizel ze startovního roštu po roce 1997, po roce 1998, po roce 2001 a po roce 2003. Třikrát se vrátil, aby od prvního návratu po poslední odchod nasbíral celkem 6 bodů. Má tedy své zkušenosti s beznadějnými situacemi. I šéf týmu Red Bull se v minulosti nechal slyšet, že jeho závodník má talent nejspíše zděděný po mamince.

Verstappen si asi pod stromeček nejvíce přál poslušné číslo 2. Foto: Red Bull

Zdroj: Viaplay, úvodní foto: Red Bull