Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Stoddart svůj tým prodá, pokud Mosley neodstoupí

Stoddart svůj tým prodá, pokud Mosley neodstoupí

"Pokud Max neodejde, půjdu já," prohlašuje Australan.

Paul Stoddart opět vyostřil svou kritiku na adresu prezidenta FIA Maxe Mosleyho. S jeho funkcí nyní spojuje svou budoucnost ve formuli 1. Dle rozhovoru, který šéf Minardi poskytl deníku News Of The World, prý už na začátku příští sezóny jedno jméno z dvojice Mosley - Stoddart ve světě formule 1 nenajdeme.
 
Australan prohlásil, že nejen Minardi, ale i další týmy už mají Mosleyho dost. "I když to otevřeně nepřiznají, v soukromí o tom hovoří. Buďto půjde, nebo už nebude formule 1 tak, jak ji známe, existovat. Můj vzkaz pro Maxe Mosleyho je, že by měl kvůli nám a formuli 1 svůj úřad složit," cituje šéfa Minardi britský deník.
 
Stoddart dále spojuje Mosleyho postavení a jednání s budoucí podobou formule 1 resp. s vytvořením konkurenční závodní série. "Jeho pozice je neakceptovatelná. Měl by už skončit, to on ovšem neudělá. Myslím, že vytvoření konkurenční série je již nevyhnutelné."
 
Navzdory současným vyhroceným vztahům však šéf italského týmu nezapomíná, že byl kdysi s prezidentem FIA velký spojenec. "Max odváděl do doby před dvanácti měsíci dobrou práci. V roce 2002 pomohl mě i mému týmu přežít. A vždy velmi významně podporoval nezávislé týmy. Stal se však obětí svého vlastního úspěchu."
 
"FIA se mezitím stala velkým impériem, příliš velkým pro jedinou osobu. Nezáleží na tom, kdo jej nahradí. On je nyní už tak špatný, že tu práci může dělat kdokoliv."
 
Paul Stoddart je znám coby kritik, který si nebere žádné servítky. Většina zainteresovaných však už jeho prohlášením nevěnuje patřičnou pozornost. Tentokrát ale stanovil australský srdcař sobě i Mosleymu ultimátum.
 
"Pokud Max neodejde, půjdu já. Život je příliš krátký na to, aby člověk neustále zápolil v tomto politickém boji. Sport, který mám rád, je v současnosti ničen. A o to mi opravdu jde. Na konci této sezóny uvidím. Ale pokud Max zůstane, prodám svůj tým."