Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull potvrdil jednání s McLarenem

Red Bull potvrdil jednání s McLarenem

Mohl by se stát jeho dodavatelem motorů!

McLaren i Red Bull potvrdily, že jednají o smlouvě na dodávání motorů od roku 2026. Kdyby před 15 lety někdo tvrdil, že jednou může jeden z těchto týmů dodávat motory druhému, určitě by to by to byla představa o snaze malé automobilky McLaren dodávat své motory týmu výrobce energetických nápojů. Ale dnes je to zcela opačně. Red Bull má nové motorové oddělení, kde se již vyvíjí pohonná jednotka příští generace, která bude počínaje rokem 2026 jistě pohánět vozy týmů Red Bull Racing a Scuderia AlphaTauri. A možná i vozy McLarenu.

Pár dní před začátkem sezony 2023 byl ředitel týmu McLaren, Zak Brown, na návštěvě v Milton Keynes, v nové budově patřící firmě Red Bull Powertrains.

Myslím, že se jen zastavil na oběd,“ řekl šéf Red Bullu, Christian Horner, vědíc, že vtipná výmluva neobstojí. „Je samozřejmé, že jako budoucí výrobce pohonné jednotky začínáme diskutovat o možnostech jejího dodávání dalším týmům. Je normální mluvit s potenciálními zákazníky.

Máme dobré partnerství s Mercedesem, ale je jen přirozené, že chceme mít přehled o vývoji na trhu. Nemyslím, že je důvod mluvit o překvapení,“ řekl šéf týmu McLaren, Andrea Stella.

V Bahrajnu šéf motorsportu společnosti Red Bull opět fanoušky ujistil, že nové pohonné jednotky budou dílem Red Bull Powertrains, budou to motory Red Bull, ačkoli z marketingových důvodů na nich může být modrý ovál Fordu, který byl na začátku února oznámen jako budoucí partner Red Bullu.

I kdyby se tým přejmenoval na Red Bull Ford nebo třeba Ford Red Bull, motory budou vlastnictvím Red Bull Powertrains. Ford pomůže v oblasti technologie baterií,“ řekl Helmut Marko.

Uvidíme v budoucnu ve výsledkových tabulkách i tým Red Bull McLaren - Ford? Foto: Red Bull

Zdroj: SpeedWeek, úvodní foto: McLaren